Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική στήριξη στις ευρωαγορές

Aνοδική κίνηση για τις ευρωαγορές με στήριξη από τραπεζικές μετοχές, όπως αυτή της BNP Paribas, ενώ ανοδική πορεία καταγράφεται στα futures της Wall μετά τα macro. Τα "τεστ κόπωσης" στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Άνοδος των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων του «τεστ κόπωσης» που ανακοινώνονται αύριο από τις αμερικανικές αρχές, αλλά και στη σωρεία οικονομικών μεγεθών α’ τριμήνου που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Σε θετική πορεία ο τραπεζικός κλάδος, με τη μετοχή της BNP Paribas να ενισχύεται υψηλότερα του 6%, καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε μεγέθη α’ τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων.

Κέρδη 4,8% για την BMW, παρά τις ζημίες στο α’ τρίμηνο, ενώ κατά 1% υψηλότερα κινούνται οι τίτλοι των Munich Re και Deutsche Post.

Οι επενδυτές εμφανίζονται, πάντως, αρκετά συγκρατημένοι και δεν προχωρούν σε αύξηση θέσεων στις αγορές, με δεδομένη την κρισιμότητα της αυριανής ημέρας. Πρώτη καταφθάνει η συνεδρίαση της ΕΚΤ, όπου έχει προεξοφληθεί μείωση του βασικού επιτοκίου της ευρωζώνης στο 1%, από 1,25% που είναι σήμερα.

Κατόπιν έρχεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του «τεστ κόπωσης» για 19 αμερικανικές τράπεζες, το πιθανότερο μετά το αυριανό κλείσιμο της Wall Street.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, κέρδη 1,14% σημειώνει ο DAX 30 στις 4.908 μονάδες, με τον FTSE 100 να καταγράφει άνοδο 1,16% στις 4.387 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,72% υψηλότερα στις 3.282 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος περνούν αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα λόγω των προβλημάτων της Bank of America, καθώς τα στοιχεία ανεργίας που ανακοινώθηκαν ήταν καλύτερα των προσδοκιών.

Ειδικότερα, τα παράγωγα του Dow Jones ενισχύονται κατά 0,4%, του S&P 500 σημειώνουν άνοδο 0,23% ενώ οριακά χαμηλότερα κινείται το future του Nasdaq (-0,04%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v