Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ακινησία" στις ευρωαγορές εν αναμονή stress test

Πρακτικά αμετάβλητες παραμένουν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται τόσο στα αποτελέσματα του "τεστ κόπωσης" στις ΗΠΑ, αλλά και στην πληθώρα οικονομικών μεγεθών.

Σχεδόν "ακίνητες" και πρακτικά αμετάβλητες, σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση, παραμένουν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του "τεστ κόπωσης" των αμερικανικών τραπεζών που δίνονται στη δημοσιότητα αύριο Πέμπτη.

Παράλληλα οι επενδυτές προχωρούν στη "δεύτερη ανάγνωση" πληθώρας οικονομικών μεγεθών α' τριμήνου αρκετών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, με τις περισσότερες, πάντως, εξ αυτών να έχουν κατορθώσει να ξεπεράσουν τη μέση εκτίμηση των αναλυτών.

Ισχυρά κέρδη, υψηλότερα του 7% για τον τίτλο της BNP Paribas, ενώ άνοδο της τάξης του 1,5% σημειώνει ο τίτλος της Deutsche Post.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται οριακά κατά 0,3% στις 4.868 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,13% στις 4.343 μονάδες, ενώ ο CAC 40 κινείται 0,7% υψηλότερα στο επίπεδο των 3.247 μονάδων.

Σε πορεία σταθεροποίησης κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με το χρηματιστήριο του Τόκιο να παραμένει κλειστό λόγω αργίας, ενώ ήπιες πιέσεις ασκήθηκαν στην Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v