Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά σταθεροποίησης ευρωαγορές & futures

Ήπιες οι εναλλαγές πρόσημων στις ευρωπαϊκές αγορές, με εξαίρεση το Λονδίνο το οποίο καταγράφει ράλι, καθώς οι επενδυτές επιθυμούν να «καλύψουν» τη αργία της Δευτέρας και να εκμεταλλευθούν τυχόν ευκαιρίες.

Με εναλλαγές πρόσημων η σημερινή συνεδρίαση στις αγορές Φρανκφούρτης και Παρισιού, ενώ αντίθετα σταθερά ανοδικά εξακολουθεί να κινείται το Λονδίνο. Οι επενδυτές στη λονδρέζικη αγορά, φροντίζουν να «καλύψουν το χαμένο έδαφος» από την αργία της Δευτέρας, ενώ αυτοί σε Παρίσι και Φρανκφούρτη έχουν στρέψει, περισσότερο, την προσοχή τους στα εταιρικά μεγέθη.

Κέρδη 1,3% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη DJ Stoxx 600, με τον MSCI World να ενισχύεται οριακά κατά 0,3%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,5%.

Σημαντικά τα κέρδη τόσο για τις βρετανικές τράπεζες, αλλά και για την UBS που δεν φαίνεται να απογοήτευσε την αγορά με τα μεγέθη α’ τριμήνου, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται και ο μεταλλευτικός κλάδος, ακολουθώντας την αντίστοιχη εικόνα στην αγορά μετάλλων.

Άνοδος 4,7% για την BHP Billiton, ενώ 7,6% υψηλότερα κινείται η μετοχή της Xstrata. Ράλι 12,5% για τον τίτλο της Royal Bank of Scotland, με ισχυρή άνοδο 7,8% για την Barclays και κέρδη 3,44% για τον τίτλο της UBS.

Στον αντίποδα, σημαντικές πιέσεις ασκούνται στις μετοχές ομίλων που απογοήτευσαν με τις ανακοινώσεις α’ τριμήνου. Μεταξύ αυτών «ξεχωρίζουν» -αρνητικά, όμως- ο τίτλος της Adidas με πτώση 8%. Απώλειες 3,5% για Alcatel Lucent, ενώ κατά 2,8% χαμηλότερα κινείται η μετοχή της Metro.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει οριακές απώλειες 0,1% στις 4.895 μονάδες, με τον CAC 40 να κινείται 0,02% υψηλότερα στις 3.238 μονάδες. Ισχυρή άνοδος 2,8% για τον FTSE 100 στις 4.364 μονάδες.

Ήπιες πιέσεις ασκούνται, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,13%, τον S&P 500 να σημειώνει απώλειες 0,16% και τον Nasdaq να κινείται 0,19% χαμηλότερα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την πορεία του σύνθετου δείκτη ISM (εξαιρουμένου του κλάδου μεταποίησης) για τον Απρίλιο στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v