Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση των ευρωπαϊκών αγορών

Ήπια ανοδική κίνηση για τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες, με τους επενδυτές να "σταθμίζουν" τις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών μεγάλων ευρωπαϊκών εταιριών. Σημαντικά κέρδη για το Λονδίνο

Σε διαδικασία ήπιας ανόδου κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με το Λονδίνο να σημειώνει ισχυρά κέρδη, σαφώς εξαιτίας και της προσπάθειας των επενδυτών να "καλύψουν" τη χθεσινή αργία.

Σημαντική στροφή για Φρανκφούρτη και Παρίσι, με τους DAX  και CAC να κατορθώνουν να "μηδενίσουν" τις αρχικές τους απώλειες και να περάσουν σε θετική τροχιά.

Ανοδική κίνηση για τις μετοχές τραπεζικών ομίλων, κυρίως βρετανικών, με την Barclays να ενισχύεται υψηλότερα του 7% και την μετοχή της Royal Bank of Scotland να σημειώνει πραγματική "έκρηξη" κερδών, με άνοδο που ξεπερνά το 13%.

Ιδιαίτερα θετική η ανταπόκριση των επενδυτών στην ανακοίνωση μεγεθών α' τριμήνου της UBS, παρά το ότι ο όμιλος διατηρήθηκε σε ζημιογόνο πορεία. Όμως ο τίτλος της κορυφαίας ελβετικής τράπεζας -αλλά και του μεγαλύτερου θύματος της πιστωτικής κρίσης επί ευρωπαϊκού εδάφους- ενισχύεται 5%.

Στον αντίποδα οι επενδυτές "τιμωρούν" τις Adidas, Metro και Alcatel-Lucent, οι οποίες δεν ικανοποίησαν με τα μεγέθη α' τριμήνου αλλά και με τις προβλέψεις τους για το επόμενο διάστημα. Πτώση 8,9% για Adidas, 3% για Alcatel-Lucent και πλησίον του 2,4% για την Metro.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται 0,3% στις 4.921 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 2% στις 4.371 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,5% υψηλότερα στις 3.256 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v