Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι με στήριξη τραπεζών στις ευρωαγορές

Αμείωτο συνεχίζεται το ράλι στις ευρωπαϊκές αγορές, με μέση άνοδο στο 2,5% και τον DJ Stoxx να ετοιμάζεται να «κλείσει» τον Απρίλιο με κέρδη κοντά στο 15%. Ισχυρά ανοδικά τα futures της Wall Street.

Με τον DJ Stoxx 600 να «σβήνει» όλες τις απώλειές του από τις αρχές του 2009 και να προετοιμάζεται να «κλείσει» τον Απρίλιο με κέρδη υψηλότερα του 15%, η ευφορία είναι το βασικό χαρακτηριστικό επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Η συγκρατημένη αισιοδοξία της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και η ανακοίνωση πληθώρας εταιρικών μεγεθών καλύτερων των εκτιμήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ, βοηθούν τους επενδυτές να «ξεχάσουν» το ενδεχόμενο πανδημίας της γρίπης των χοίρων αλλά και τα προβλήματα ομίλων, όπως η Chrysler.

Κορυφαίοι επενδυτές, όπως ο πρόεδρος της Fidelity International, κ. Anthony Bolton, υποστηρίζουν ότι η bear market έχει φθάσει στο τέλος της, ο οποίος, μάλιστα, δηλώνει έτοιμος να «στοιχηματίσει» εκ νέου σε άνοδο των μετοχικών αξιών.

Η διάθεση για ράλι ξεκίνησε από την Ασία, με τον Nikkei να σημειώνει ισχυρή άνοδο και τον βασικό δείκτη της αγοράς της Ταϊβάν να καταγράφει τα υψηλότερα κέρδη του από τον Αύγουστο του 1991.

Το 50% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον Stoxx 600 και έχουν, μέχρι σήμερα, ανακοινώσει αποτελέσματα έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα 2/3 των εταιρειών του S&P 500 που έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα μεγέθη τριμήνου.

Άνοδος 8% για τον τίτλο της BASF, μετά την ανακοίνωση μεγεθών καλύτερων των εκτιμήσεων, ενώ κέρδη 5,7% καταγράφει η γερμανική κατασκευάστρια φορτηγών MAN AG.

Ισχυρά κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο –κυρίως για τις βρετανικές τράπεζες- με την Barclays να ενισχύεται 9,7%, την Royal Bank of Scotland κατά 14,5%, την UBS να κινείται 4,7% υψηλότερα και την Deutsche Bank να σημειώνει άνοδο κοντά στο 0,6%.

Σε ό,τι αφορά τους βασικούς ευρωπαϊκούς δείκτες, ο DAX 30 σημειώνει κέρδη 2,5% στις 4.823 μονάδες, με τον FTSE 100 να καταγράφει άνοδο 2,04% στις 4.275 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,65% υψηλότερα στις 3.165 μονάδες.

Σε θετική τροχιά, μετά το μίνι-ράλι της Τετάρτης, κινούνται –αυτήν την ώρα- τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 1,55%, τον S&P 500 να έχει κέρδη 1,7% και τον Nasdaq να καταγράφει άνοδο 1,8%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ανακοινώνονται τα στοιχεία για την πορεία προσωπικών εισοδημάτων και κατανάλωσης στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, τον δομικό αποπληθωριστή προσωπικής κατανάλωσης για τον ίδιο μήνα καθώς και του βιομηχανικού δείκτη Chicago PMI για τον Απρίλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v