Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στις ευρωαγορές

Μεικτή η εικόνα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές στη Βρετανία να επιστρέφουν σε "ενεργό δράση" με ισχυρές διαθέσεις για αγορές, κυρίως τραπεζικών ομίλων. Ήπιες απώλειες 0,5% για DAX.

Εκ διαμέτρου αντίθετη στάση διατηρούν οι επενδυτές στις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με αυτήν του Λονδίνου να καταγράφει ράλι, σαφώς και για "τεχνικούς" λόγους, με δεδομένη την χθεσινή αργία και την "ανάγκη" των επενδυτών να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Αντίθετα πτωτική κίνηση καταγράφεται στις αγορές Γερμανίας και Γαλλίας, κυρίως λόγω άσχημων οικονομικών μεγεθών τριμήνου κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων των δύο χωρών.
 
Απώλειες 9,4% για τον τίτλο της Adidas, μετά τη "βύθιση" των κερδών α' τριμήνου κατά 97%. ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται και η μετοχή της Alcatel-Lucent, με πτώση που αγγίζει το 4,6%.

Στον αντίποδα με θετικές διαθέσεις αποδέχθηκαν -τουλάχιστον προς το παρόν- οι επενδυτές τα οικονομικά μεγέθη α' τριμήνου της UBS, καθώς οι ζημίες του ομίλου μειώθηκαν σημαντικά, αν και παραμένει "συγκρατημένος" για το μέλλον. Ο τίτλος της τράπεζας ενισχύεται 2%.

Ισχυρή άνοδος για τις μετοχές βρετανικών τραπεζών, με την Barclays να ενισχύεται 7,2% και την Royal Bank of Scotland να "εκτινάσσεται" σημειώνοντας κέρδη υψηλότερα του 15%.

Οι επενδυτές, πάντως, εξακολουθούν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα αποτελέσματα του "τεστ κόπωσης" των αμερικανικών τραπεζών, που δημοσιοποιούνται την Πέμπτη (07/05), με πρόβλεψη ότι 10 εκ των 19 τραπεζών δεν θα έχουν και τόσο καλή πορεία.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί 0,5% στις 4.877 μονάδες, με τον CAC 40 να ακολουθεί ανάλογη πορεία και να αποδυναμώνεται 0,45%στις 3.223 μονάδες. Αντίθετα ισχυρά κέρδη 2% καταγράφει ο FTSE 100, που αγγίζει τις 4.330 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις καταγράφηκαν στις ασιατικές αγορές, αν και το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν αρκετά περιορισμένο λόγω αργιών σε Τόκιο, Ν. Κορέα και Ταϊλάνδη. Ράλι στην Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με στήριξη από θετικά μακροοικονομικά μεγέθη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v