Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Γκάζι» λόγω Fiat στις ευρωαγορές

Το σχέδιο της Fiat για δημιουργία ενός υπέρ-ομίλου, σε συνεργασία με Chrysler, GM Europe, Opel και Saab, οδηγεί σε ράλι τόσο τη μετοχή του ομίλου όσο και το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Κλειστό το Λονδίνο λόγω αργίας.

Η μετοχή της Fiat «πατάει γκάζι», με κέρδη υψηλότερα του 6% συμπαρασύροντας στην πορεία της το σύνολο του κλάδου αυτοκινητοβιομηχανίας και αποτελώντας το βασικό στήριγμα για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Παράλληλα οι εξαιρετικά δυσμενείς προβλέψεις της Κομισιόν για την πορεία του συνόλου της οικονομίας της ΕΕ, όσο και επιμέρους οικονομιών των κρατών-μελών δεν φαίνεται –τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- να επηρεάζει αρνητικά τις επενδυτικές διαθέσεις.

Πάντως η απουσία συνεδρίασης –λόγω αργίας- στο Λονδίνο μειώνει σημαντικά το ενδιαφέρον και περιορίζει τον όγκο συναλλαγών για το σύνολο της Ευρώπης.

Κέρδη 0,9% για τον DJ Stoxx 600, με τον MSCI Emerging Market να σημειώνει κέρδη 3,7% και να διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008.

Σε θετική τροχιά οι μετοχές ορισμένων τραπεζικών ομίλων, με την Deutsche Bank να ενισχύεται 1,37% και την BNP Paribas να σημειώνει κέρδη 2,39%.

Σαφώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της εξαιρετικά σημαντικής 7ης Μαΐου, καθώς την συγκεκριμένη ημέρα θα «βρεθούν αντιμέτωποι» με τα αποτελέσματα του «τεστ κόπωσης» των αμερικανικών τραπεζών αλλά και τις συνεδριάσεις των ΕΚΤ και Τράπεζας της Αγγλίας. Ακόμη πιο κρίσιμη η Παρασκευή 8 Μαΐου όπου δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, με τους αναλυτές να «βλέπουν» εξαιρετικά δυσοίωνη εικόνα και να προβλέπουν ότι οι άνεργοι έχουν αυξηθεί κατά 630.000.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές αγορές που λειτουργούν σήμερα ο DAX 30 ενισχύεται 1,4% στις 4.838 μονάδες, με τον CAC 40 να κινείται 0,92% υψηλότερα στο επίπεδο των 3.188 μονάδων.

Σε θετική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street. Κέρδη 0,53% για τον Dow Jones, 0,49% υψηλότερα κινείται ο S&P 500, ενώ άνοδο της τάξης του 0,55% σημειώνει ο Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο ανακοινώνονται τα στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων αδιάθετων κατοικιών τον Μάρτιο, καθώς και των κατασκευαστικών δαπανών για τον ίδιο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v