Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Οι Landesbanks πρέπει να συγχωνευθούν

Τελεσίγραφο έστειλε στις προβληματικές ομοσπονδιακές τράπεζες (Landesbanks) προκειμένου να συγχωνευθούν έως τον Ιούλιο η γερμανική κυβέρνηση, εάν επιθυμούν να λάβουν κρατική βοήθεια.

Γερμανία: Οι Landesbanks πρέπει να συγχωνευθούν
Τελεσίγραφο έστειλε στις προβληματικές ομοσπονδιακές τράπεζες (Landesbanks), προκειμένου να συγχωνευθούν έως τον Ιούλιο, η γερμανική κυβέρνηση, εάν αυτές επιθυμούν να λάβουν κρατική βοήθεια.

Σύμφωνα με δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων στους "Financial Times", τέσσερις εκ των Landesbanks έχουν τόσο υψηλά τοξικά πάγια ώστε κρίνεται σχεδόν αδύνατο από τους "ιδιοκτήτες τους", δηλαδή τα γερμανικά κρατίδια, να τους προσφέρουν την απαραίτητη βοήθεια.

Το Βερολίνο επιθυμεί έως το 2012 να υπάρχουν μία, δύο ή το πολύ τρεις Landesbanks, οι οποίες "θα είναι βασικοί παίκτες στη γερμανική αγορά αλλά και θα διαθέτουν ευρωπαϊκές προοπτικές".

Σημειώνεται ότι οι Landesbanks συνήθως στηρίζουν τις επιχειρήσεις των γερμανικών κρατιδίων στα οποία ανήκουν, ενώ θεωρείται ότι κρατούν το μεγαλύτερο μέρος των τοξικών παγίων του τραπεζικού συστήματος της χώρας, που υπολογίζεται στα 816 δισ. ευρώ.

Οι τράπεζες που έχουν υποστεί τα ισχυρότερα χτυπήματα είναι η WestLB, η HSH Nordbank, η LBBW και η Bayern LB ,όμως έχουν ήδη δεχτεί κρατική στήριξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v