Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση Ευρώπης - Άνοδος σε future Wall

Σε σταθεροποιητική πορεία διατηρούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ανοδικά κινούνται τα futures στη Wall Street, καθώς όλοι ευελπιστούν ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα περάσει το σχέδιο Paulson.

Η ανάκαμψη των τραπεζικών τίτλων, υπό το πρίσμα ότι η αμερικανική βουλή θα περάσει το σχέδιο διάσωσης του υπουργού Οικονομικών κ. Henry Paulson, οδηγεί σε σταθεροποιητική πορεία τις ευρωπαϊκές αγορές.

Κέρδη 2,6% για τη μετοχή της UBS, ενώ σημαντική άνοδο καταγράφουν οι τίτλοι των Royal Bank of Scotland και Barclays, στο 5,1% και 4,3% αντίστοιχα.

Εν γένει, οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής, χωρίς, όμως, να διακατέχονται από τον πανικό των προηγούμενων συνεδριάσεων, περιμένοντας τόσο την ψηφοφορία στην αμερικανική βουλή όσο και σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον στρέφεται κατά κύριο λόγο στην ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, με την αγορά να προβλέπει διατήρηση αμετάβλητου του ποσοστού της στο 6,1%, αλλά παράλληλα μείωση περίπου 105.000 θέσεων εργασίας.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους και σε επίπεδο δεικτών, ο DAX 30 ενισχύεται 0,34% στο επίπεδο των 5.684 μονάδων. Κέρδη 0,06% για τον FTSE 100 στις 4.874 μονάδες, ενώ πλησίον του 0,05% ενισχύεται ο CAC 40 στις 3.965 μονάδες.

Ανοδική πορεία για τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να κινείται 0,31% υψηλότερα, τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,51% και τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v