Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές

Η «ανάσα» ανόδου των τραπεζικών τίτλων, οδηγεί σε πορεία ενίσχυσης τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, με σαφή βοήθεια και από την ψήφιση του σχεδίου Paulson από την Γερουσία.

Με στήριξη από τις τράπεζες, οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθούν ανοδική τροχιά, ιδιαίτερα μετά την πρόβλεψη της UBS ότι θα έχει «έστω και μικρά κέρδη» στο γ’ τρίμηνο, για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι η UBS είναι ο τραπεζικός όμιλος της Ευρώπης που δέχθηκε τα ισχυρότερα πλήγματα από την πιστωτική κρίση, λόγω της υψηλής έκθεσής του στην αμερικανική αγορά subprime, ενώ επανειλημμένα έχει υπάρξει και αντικείμενο «φήμης» ακόμη και για πιθανή κατάρρευση.

Πάντως η παραπάνω αισιόδοξη ανακοίνωση οδηγεί σε άνοδο 5,7% τη μετοχή του ομίλου, συμπαρασύροντας σε ανάλογη πορεία τους περισσότερους τραπεζικούς τίτλους, με την Barclays να ενισχύεται 3,4% και την Societe Generale πλησίον του 2,3%.

Σαφώς οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή και των δηλώσεων του επικεφαλής της ΕΚΤ, κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ (στις 15.30 ώρα Ελλάδας), αφού η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι το βασικό επιτόκιο της ευρωζώνης θα διατηρηθεί στο 4,25% στη σημερινή συνεδρίαση.

Σε ανοδική τροχιά κινείται και η μετοχή της Marks & Spencer (5%), καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε πωλήσεις καλύτερες από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η ανάκαμψη των τραπεζών οδηγεί σε ανοδική πορεία και τους βασικούς δείκτες της Ευρώπης, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,57% στις 5.839 μονάδες, τον FTSE 100 να επιστρέφει υψηλότερα από το επίπεδο των 5.000, στις 5.010 μονάδες με κέρδη 1,03%. Σε ανάλογη πορεία και ο CAC 40 ο οποίος κινείται 1,14% υψηλότερα στις 4.100 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v