Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

McCreevy: Πρόταση σκληρότερων μέτρων για τράπεζες

Με σκληρότερες νομοθετικές ρυθμίσεις απαντά η Ευρωπαϊκή Ένωση στην διεθνή πιστωτική κρίση, καθώς ο επίτροπος Charlie McCreevy πρότεινε υψηλότερα κεφαλαιακά στανταρντς για τις τράπεζες.

McCreevy: Πρόταση σκληρότερων μέτρων για τράπεζες
Με σκληρότερες νομοθετικές ρυθμίσεις απαντά η Ευρωπαϊκή Ένωση στην διεθνή πιστωτική κρίση, καθώς ο επίτροπος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Κομισιόν, Charlie McCreevy πρότεινε υψηλότερα κεφαλαιακά στανταρντς για τις τράπεζες.

Ειδικότερα, η πρόταση του ευρωπαίου αξιωματούχου κάνει λόγο για υψηλότερα κεφαλαιακά στάνταρντς για τους τίτλους που δημιουργούνται από "πακέτα" δανείων ή άλλων χρηματοοικονομικών εργαλείων, στο πλαίσιο περιορισμού των πρακτικών τιτλοποίησης αμφισβητούμενων δανείων και πώλησης σε επενδυτές, που οδήγησε στην παγκόσμια πιστωτική κρίση. 

Σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν "διασώσει" τέσσερις τράπεζες εντός της εβδομάδας, ενώ στις ΗΠΑ επιειρείται η δημιουργία φορέα που θα αγοράσει "τοξικά" χρηματοοικονομικά εργαλεία ύψους 700 δισ. δολαρίων από τις αμερικανικξές τράπεζες.

"Εμείς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορούμε να βοηθήσουμε στην εξεύρεση κάποιων λύσεων, αλλά δεν υπάρχει κάποια μεμονωμένη απάντηση στη χρηματοοικονομική κρίση", τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. 

Επίσης, οι προτάσεις του κ. McCreevy αναφέρονται σε σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών, με κάθε πολυεθνική τράπεζα να επιτηρείται από μια επιτροπή που θα αποτελείται από τις αρχές των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v