Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Πρόταση για δημιουργία ευρωπαϊκού fund

Πρόταση για τη δημιουργία fund ανάλογου με αυτό των ΗΠΑ, αξίας 300 δισ. ευρώ, προετοιμάζεται να καταθέσει η Γαλλία, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών της χώρας, κ. Christine Lagarde.

Γαλλία: Πρόταση για δημιουργία ευρωπαϊκού fund
Πρόταση για τη δημιουργία fund ανάλογου με αυτό των ΗΠΑ, με την αξία του να τοποθετείται στα 300 δισ. ευρώ, προετοιμάζεται να καταθέσει η Γαλλία, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών της χώρας, κ. Christine Lagarde.

Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα "Handelsblatt", η Γαλλίδα υπουργός αναρωτιέται: "Τι θα συμβεί εάν σε μία "μικρή" χώρα της Ε.Ε. υπάρξει τραπεζική κατάρρευση; Πιθανώς η κυβέρνηση να μην έχει τα απαιτούμενα κεφάλαια για να διασώσει το σύστημα. Ως εκ τούτου, η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης έχει λόγο ύπαρξης".

Εντελώς, πάντως, αντίθετη άποψη διατηρεί η Γερμανία, με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, κ. Torsten Albig, να δηλώνει ξεκάθαρα ότι "η γερμανική κυβέρνηση δεν στηρίζει ένα τέτοιο σχέδιο".

Πάντως, την πρόταση για τη δημιουργία του ευρωπαϊκού fund αναμένεται ότι θα καταθέσει ο Γάλλος Πρόεδρος (και προεδρεύων της Ε.Ε.) κ. Nicola Sarkozy στους ηγέτες της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, με τους οποίους θα έχει συνάντηση στις 4 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v