Οριακή ώθηση στις ευρωαγορές από Wall

Οριακή ώθηση λαμβάνουν οι ευρωαγορές από την εκτίναξη των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street στα υψηλότερα επίπεδα των 15 τελευταίων μηνών. Αγοραστικό ενδιαφέρον παρατηρείται για τράπεζες – τεχνολογία, πιέσεις για ορισμένες τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, όπως η KPN.

Οριακή ώθηση έλαβαν τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης από την εκτίναξη των δεικτών S&P 500 και Nasdaq Composite, στα υψηλότερα επίπεδα των 15 και 18 τελευταίων μηνών αντίστοιχα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν σήμερα οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου αλλά και των τραπεζών μετά και την πολύ καλή πορεία των ADRs τους στη Wall Street.

Στο στόχαστρο των ρευστοποιήσεων έχει βρεθεί το τέως ολλανδικό τηλεπικοινωνιακό μονοπώλιο, ΚΡΝ, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας ότι πούλησε το 12% της συμμετοχής της σε αυτό, έναντι 2,03 δισ. ευρώ, στην Citigroup Global Markets.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Siemens, καθώς η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία ηλεκτρονικών στην Ευρώπη αναμένεται να σημειώσει κέρδη στην μονάδα των τηλεπικοινωνιακών της δικτύων, στο τρέχον τρίμηνο, όπως τουλάχιστον αναφέρει δημοσίευμα της Financial Times Deutschland.

Ενδιαφέρουν παρουσιάζει και ο ενεργειακός κλάδος, καθώς πέντε ”μνηστήρες”, ανάμεσά τους και η ΒΡ, φαίνεται πως φλερτάρουν με την μεγαλύτερη εταιρία πετρελαίου της Ρουμανίας, SNP Petroleum.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την απόκτηση της.

Στη Γερμανία ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού. Ο αντιπροσωπευτικός δείκτης σημείωσε τον Αύγουστο τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης των 2 τελευταίων ετών, φτάνοντας στο 2,1%. Η ενίσχυση των τιμών της ενέργειας οδήγησε πολλές επιχειρήσεις να αυξήσουν τις τιμές τους.

Ο δείκτης Dax διαμορφώνεται στις 3.619 μονάδες, με άνοδο 0,20%, ο CAC-40 κινείται στην περιοχή των 3.419 μονάδων, κατά 0,13% υψηλότερα ενώ ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,02% στις 4.315 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v