Εν αναμονή των macro από ΗΠΑ οι ευρωαγορές

Εν αναμονή των ανακοινώσεων των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις αλλά και τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ, βρίσκονται οι ευρωαγορές. Κέρδη για Λονδίνο-Παρίσι, την πτώση της διατηρεί η Φρανκφούρτη.

Kαλά κρατούν τα κέρδη των μεγαλύτερων ευρωαγορών, με εξαίρεση την Φρανκφούρτη η οποία παραμένει σε αρνητικό πεδίο. Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ.

Οι λιανικές πωλήσεις στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 1,5% τον Αύγουστο έναντι ανόδου κατά 1,4% τον προηγούμενο μήνα.

Τα μεγέθη αυτά θεωρούνται πολύ σημαντικά για τις δαπάνες των αμερικανών που με τη σειρά τους τροφοδοτούν το 70% της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας.

Επίσης θα γνωστοποιηθούν και τα μεγέθη για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Αναλυτές προβλέπουν την αύξηση του αντιπροσωπευτικού δείκτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν τον Σεπτέμβριο (α΄ μέτρηση) στις 90,2 μονάδες από 89,3 τον Αύγουστο.

Θετικό αντίκτυπο στις αγορές είχαν σήμερα και πολλά εταιρικά νέα όπως της Royal Philips και της Louis Vuitton.

Και οι δυο εταιρίες διατήρησαν τις αισιόδοξες προβλέψεις για τις πωλήσεις και τα κέρδη τους μέχρι το τέλος του έτους.

Στη Βρετανία, το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών συγκεντρώνει η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας καταστημάτων στη χώρα, Debenhams Plc, η οποία εξαγοράστηκε από την CVC και την Texas Pacific Group, έναντι 1,7 δισ. στερλινών.

Tην σύσταση της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρίας τεχνολογικού εξοπλισμού για Ίντερνετ στον κόσμο, Alcatel, αναβάθμισε η Merrill Lynch σε ”neutral” από ”sell” προηγουμένως.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρίας ταξιδίων στην Ευρώπη TUI AG,μετά από γερμανικό δημοσίευμα που αναφέρει ότι το επενδυτικό σχήμα που ηγείται ο κ. Guenter Herz, θέλουν να αγοράσουν μερίδιο στην TUI.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της KLM καθώς έχει επηρεαστεί θετικά από δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας που αναφέρει ότι η εταιρία βρίσκεται στο στόχαστρο των εξαγορών της Air France.

O δείκτης Dax υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,57% στις 3.546 μονάδες, o CAC-40 ενισχύεται κατά 0,27% στις 3.357 μονάδες και ο FTSE-100 διαμορφώνεται κατά 0,63% υψηλότερα στις 4.268 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v