Οι τράπεζες στηρίζουν τις ευρωαγορές (update)

Βραχυπρόθεσμο στήριγμα πρόσφερε στις ευρωαγορές, η αναβάθμιση της Deutsche Bank και της HSBC από την UBS. Ανοδικά κινείται και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, με πρωταγωνίστρια τη Vodafone.

Η αναβάθμιση πολλών ευρωπαϊκών τραπεζών από την UBS σε συνδυασμό με τα θετικά νέα της επένδυσης ενός δισ. ευρώ στην Κίνα από την DaimlerChrysler, προσφέρουν βραχυπρόθεσμο στήριγμα στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές.

Στο στόχαστρο των αγοραστών έχουν βρεθεί επίσης και μετοχές του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας, με τον τίτλο της Vodafone να πρωταγωνιστεί.

Ενδιαφέρον για τοποθετήσεις παρουσιάζει η μετοχή της Deutsche Bank, καθώς η γερμανική τράπεζα αναβαθμίστηκε σήμερα από την UBS σε ”buy” από ”neutral” προηγουμένως. Ο επενδυτικός οίκος αναθεώρησε προς τα επάνω και την τιμή στόχο της Deutsche Bank κατά 13% στα 68 ευρώ αντίστοιχα.

Η UBS αναθεώρησε επί τα βελτίω και τη σύσταση της HSBC σε ”buy” από ”neutral”.

Την βραχυπρόθεσμη ανοδική του τάση διατηρει ο τομέας των ημιαγωγών, μετά τις δηλώσεις του CEO της STMicroelectronics, ότι οι επιχειρήσεις που ανήκουν τόσο στον τομέα της τεχνολογίας όσο και των τηλεπικοινωνιών θα αυξήσουν σημαντικά τις δαπάνες τους το 2004.

Θετικά για τον κλάδο συμβάλει και η αναβάθμιση της ΙΒΜ σε ”outperform” από ”neutral” από την CSFB.

Η Air Liquide, ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των καθαρών της κερδών κατά 1,2% στο α΄ εξάμηνο, φτάνοντας στα 328,2 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν την διαμόρφωσή τους στα 353 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Η οριακή ενίσχυση της κερδοφορίας του γαλλικού ομίλου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανατίμηση του ευρώ.

H Deutsche Bank αναβάθμισε τη μετοχή της Volkswagen σε ”buy” από ”hold” πριν.

Στην αγορά του Λονδίνου, κινητικότητα παρουσιάζει η μετοχή της Debenhams Plc, καθώς η 2η μεγαλύτερη εταιρία οικιακών ειδών στη Βρετανία αναμένεται να λάβει προσφορά εξαγοράς ύψους 1,6 δισ. ευρώ από την Texas Pacific Group και την CVC Capital Partners Ltd., όπως αναφέρει δημοσίευμα του Business.

Η ΕΚΤ εκτιμάται ότι έχει αναθεωρήσει προς τα επάνω τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό, στο 2,1% για εφέτος από 2% της αρχικής της εκτίμησης και στο 1,6% για το 2004 από 1,3% προηγουμένως, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις ευρωπαϊκές αρχές της νομισματικής πολιτικής.

Ο δείκτης FTSE-100 αυτή την ώρα κινείται στην περιοχή των 4.282 μονάδων, με άνοδο 0,59%. Στην αγορά της Φρανκφούρτης ο Dax κυμαίνεται στις 3.637 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,82% ενώ ο CAC-40 στο Παρίσι διαμορφώνεται στις 3.406 μονάδες, κατά 0,4% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v