Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονες πιέσεις στις ευρωαγορές

Έντονες απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από άλλη μία αποτυχημένη προσπάθεια έγκρισης σχεδίου διάσωσης της Wall Street. Κατασχέθηκε και πωλήθηκε η WaMu.

Έντονες απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από άλλη μία αποτυχημένη προσπάθεια έγκρισης σχεδίου διάσωσης της Wall Street. Κατασχέθηκε και πωλήθηκε η WaMu.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,66% στις 5.110 μονάδες, ο DAX 1,54% στις 6.078 μονάδες και ο CAC 1,78% στις 4.151 μονάδες.

Οι ελπίδες για άμεση έγκριση του πακέτου 700 δισ. δολ. προς αρωγή αμερικανικών τραπεζών εξανεμίστηκαν, καθώς οι συνομιλίες μεταξύ κορυφαίων πολιτικών ηγετών των ΗΠΑ έφτασαν σε αδιέξοδο. Οι περαιτέρω εξελίξεις θα καθοριστούν εκ νέου σε επίπεδο Κογκρέσου.

Από τον πολύπαθο τραπεζικό χώρο ανακοινώθηκε η κατάσχεση και η αυτόματη πώληση περιουσιακών στοιχείων της Washington Mutual στην JP Morgan Chase, σε μία ακόμη κυβερνητική επιχείρηση για την εκτόνωση της κρίσης.

Η HSBC, η τράπεζα με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη, ανακοίνωσε μείωση 1.100 θέσεων εργασίας.

Η Societe Generale διολισθαίνει 2,1%, ενώ η βελγική Fortis βυθίζεται 9,2%.

Η Vestas Wind υποχωρεί 4,4% κατόπιν υποβάθμισης σε «underweight» από τη Morgan Stanley.

Η Adecco υποχωρεί 1,3% κατόπιν πρόβλεψης για υποτονικές αγορές απασχόλησης σε ΗΠΑ και Καναδά μέχρι το τέλος του έτους.

Η Air France-KLM υποχωρεί 0,9% κατόπιν αποχώρησης του διευθύνοντος συμβούλου κ. Jean-Cyril Spinetta. Θα τον αντικαταστήσει ο κ. Pierre-Henri Gourgeon.

Νωρίτερα, τα ασιατικά χρηματιστήρια υποχώρησαν επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με επιπλέον πιέσεις από τη διολίσθηση των τιμών ναύλων με τη μεγαλύτερη πτώση 23 ετών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού διολίσθησε 1,1%, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο 1,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v