Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εύθραυστα κέρδη σε ευρωαγορές –futures Wall

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές, καθώς η μεσημβρινή άνοδος έως 1% χάρη στην πτωτική τάση των τιμών του πετρελαίου, δίνει γρήγορα τη θέση της στην νευρικότητα για το σχέδιο «διάσωσης» της Wall.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν, όπως και στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωινού, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η άνοδος έως 1% που σημειώθηκε το μεσημέρι χάρη στην πτωτική τάση των τιμών του πετρελαίου, δίνει γρήγορα τη θέση της στην νευρικότητα.

Όλα τα βλέμματα, παραμένουν στραμμένα στις πυρετώδεις συνομιλίες που διεξάγονται στο αμερικανικό Κογκρέσο σχετικά με το πακέτο μέτρων διάσωσης της Wall Street.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,39% στις 5115 μονάδες, ο DAX 1,21% στις 6125 μονάδες και ο CAC 1,08% στις 4158 μονάδες.

Μετά από ένα πρωινό με μικτές και συγκρατημένες κινήσεις, το μεσημέρι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν υψηλότερα, αντλώντας στήριξη από την πτώση των τιμών του πετρελαίου κοντά 2%, αλλά και την έκθεση της JPMorgan Chase που εκτιμά ότι η Ευρώπη θα έχει καλύτερη εμφάνιση (outperform) σε σχέση με τις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση αναπάντεχης συρρίκνωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Γερμανία βελτιώνει ιδιαίτερα το κλίμα στην αγορά της Φρανκφούρτης.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου ενισχύει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις. Η BMW ενισχύεται 1,8% και η GM 2% στις συναλλαγές στην Φρανκφούρτη.

Η Nike ενισχύεται 2,8% κατόπιν ανακοίνωσης καλύτερων των αναμενόμενων κερδών τριμήνου χάρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. Η Adidas κερδίζει 1,7%.

Η Repsol ενισχύεται 3,4% κατόπιν φήμης για πώληση του 20% της εταιρίας σε Total και Shell.

Η Swiss Reinsurance κερδίζει 1,8% στηρίζοντας σε ανάκαμψη τον ασφαλιστικό κλάδο, κατόπιν της δήλωσης ότι διαθέτει «επαρκή» ρευστότητα, ακόμη κι αν δεν εξασφαλίσει εξωτερική χρηματοδότηση.

Η μετοχή της DSM, της μεγαλύτερης επιχείρησης βιταμινών στον κόσμο, ενισχύεται 3,8% κατόπιν αναβάθμισης του στόχου κερδών 2008.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ήπια ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, κατόπιν ισχυρής ανόδου το μεσημέρι. Το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στις εξελίξεις όσον αφορά το πρόγραμμα αρωγής 700 δισ. δολ. στις αμερικανικές τράπεζες.

Αρκετοί παρατηρητές φοβούνται ότι το σχέδιο δεν θα συμφωνηθεί αρκετά σύντομα ώστε να περιορίσει την ζημιά στην παγκόσμια οικονομία.

Από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων, θα ανακοινωθούν τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, τα μεγέθη για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών Αυγούστου και για τις πωλήσεις νέων κατοικιών του ιδίου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v