Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπους: "Ψηφίστε το σχέδιο γιατί… χανόμαστε!"

Έκκληση προς τους νομοθέτες να ψηφίσουν το σχέδιο διάσωσης ύψους 700 δισ. της αμερικανικής αγοράς απηύθυνε ο κ. George Bush, προειδοποιώντας ότι περιμένουν τα…χειρότερα αν το Κογκρέσο δεν δράσει άμεσα.

Μπους: Ψηφίστε το σχέδιο γιατί… χανόμαστε!
Έκκληση προς τους νομοθέτες να ψηφίσουν το σχέδιο διάσωσης ύψους 700 δισ. δολαρίων της αμερικανικής αγοράς απηύθυνε ο κ. George Bush, προειδοποιώντας ότι περιμένουν τα…χειρότερα για την αμερικανική οικονομία εάν το Κογκρέσο δεν δράσει άμεσα.

"Βρισκόμαστε εν μέσω μια σοβαρής οικονομικής κρίσης", δήλωσε σε διάγγελμά του προς το αμερικανικό έθνος ο πρόεδρος Bush. "Ολόκληρη η οικονομία μας βρίσκεται σε κίνδυνο, ως αποτέλεσμα της πιστωτικής κρίσης, και η μη δράση επί του σχεδίου που προτάθηκε θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα μια μακρά και επίπονη ύφεση".

Παρουσιάζοντας μια πολύ ζοφερή εικόνα, ο κ. Bush δήλωσε ότι βασικοί κλάδοι του αμερικανικού οικονομικού συστήματος κινδυνεύουν να κλείσουν, υπογραμμίζοντας το ενδεχόμενο κατάρρευσης των τραπεζών, της χρηματιστηριακής αγοράς, της αξίας των κατοικιών αλλά και κλεισίματος των επιχειρήσεων, εάν δεν υπάρξει σύντομα συμφωνία.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος επέμεινε πως το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τη διαγραφή τεράστιων ποσών επισφαλειών από τα τραπεζικά ιδρύματα, θα βοηθήσει ώστε να αρχίσουν να κινούνται και πάλι οι πιστώσεις, ενώ διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς πολίτες ότι η κυβέρνηση θα πάρει πίσω όλα χρήματα των φορολογουμένων που θα ξοδευτούν.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Bush αντιμετωπίζει σοβαρές αντιδράσεις από βασικά μέλη του Κογκρέσου, τα οποία βρίσκονται σε συζητήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους προκειμένου να αντιπροτείνουν το δικό τους σχέδιο διάσωσης.

Πάντως, ο Αμερικανός Πρόεδρος φαίνεται πως δέχτηκε ορισμένες από τις απαιτήσεις τους, περιλαμβανομένων της απαίτησης για ανώτατο όριο στις αμοιβές των στελεχών των εταιριών που εμπλέκονται στο σχέδιο διάσωσης, καθώς και του αιτήματος για διμερές συμβούλιο, το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με την επίβλεψη της εκτέλεσης του σχεδίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v