Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα και διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Νευρική στάση αναμονής επικρατεί στις ευρωαγορές, με μικτές και συγκρατημένες κινήσεις, καθώς συνεχίζονται στις ΗΠΑ πυρετώδεις διαβουλεύσεις όσον αφορά το σχέδιο διάσωσης της Wall Street.

Νευρική στάση αναμονής επικρατεί στις ευρωαγορές με μικτές και συγκρατημένες κινήσεις, καθώς συνεχίζονται στις ΗΠΑ πυρετώδεις διαβουλεύσεις όσον αφορά το σχέδιο διάσωσης της Wall Street.

Αρκετοί παρατηρητές φοβούνται ότι το αμερικανικό πρόγραμμα αρωγής 700 δισ. δολ. στις αμερικανικές τράπεζες δεν θα συμφωνηθεί αρκετά σύντομα ώστε να περιορίσει την ζημιά στην παγκόσμια οικονομία.

Κατά το πρότυπο των συνεδριάσεων που επικρατούν στις διεθνείς αγορές όλη την εβδομάδα, οι τάσεις διαμορφώνονται και σήμερα αναλόγως με τις εξελίξεις από το αμερικανικό Κογκρέσο, που μελετά το σχέδιο, και επικρατεί έντονη νευρικότητα, με μικτά πρόσημα και συχνές εναλλαγές προσήμων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,17% στις 5.086 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,40% στις 6.077 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,5% στις 4.135 μονάδες.

Η Swiss Reinsurance κερδίζει 1,8% στηρίζοντας σε ανάκαμψη τον ασφαλιστικό κλάδο, κατόπιν της δήλωσης ότι διαθέτει «επαρκή» ρευστότητα, ακόμη κι αν δεν εξασφαλίσει εξωτερική χρηματοδότηση.

Η ανακοίνωση αναπάντεχης συρρίκνωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Γερμανία βελτιώνει το κλίμα στην αγορά της Φρανκφούρτης συγκριτικά με άλλες μεγάλες αγορές.

Η μετοχή της DSM, της μεγαλύτερης επιχείρησης βιταμινών στον κόσμο, ενισχύεται 3,8% κατόπιν αναβάθμισης του στόχου κερδών 2008.

Η Repsol κερδίζει 1,1% κατόπιν δημοσιεύματος που θέλεις τις Total και Shell να μελετούν πιθανότητα εξαγοράς της ισπανικής εταιρίας.

Στην Ασία, ενωρίτερα, ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 0,9%, όσο και ο Nikkei στο Τόκιο, ενώ ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα ενισχύθηκε 4,6% κατόπιν χαλάρωσης των ρυθμίσεων περί αγορών μετοχών από μετόχους μεριδίων πλειοψηφίας.

Στη Νέα Υόρκη χθες επικράτησαν στο κλείσιμο μικτά πρόσημα και ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 0,27%, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,11% και ο S&P υποχώρησε 0,2%.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v