Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκεπτικισμός Vs Buffett στη Wall Street

Μικρές διακυμάνσεις και συχνές εναλλαγές προσήμων χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση της Wall με την "στήριξη" Buffett και τις ανησυχίες για το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Μικρές διακυμάνσεις και συχνές εναλλαγές προσήμων χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση της Wall με την "στήριξη" Buffett και τις ανησυχίες για το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης να βρίσκονται στο προσκήνιο. Πτώση στις ευρωαγορές.

Η απόφαση του W. Buffett να τοποθετήσει 10 δισ. δολάρια στη Goldman Sachs παρείχε στήριγμα στην αμερικανική αγορά κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Ωστόσο οι ανησυχίες για την πορεία, και το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου «εξόδου» από την κρίση δημιούργησαν μεταβλητότητα και νευρικότητα.

Κέρδη κατέγραψαν μεταξύ οι μετοχές των Goldman Sachs, JP Morgan, Wal Mart, Merck.

Αντίθετα πτώση κατέγραψαν οι Citigroup, General Motors, General Electric, Washington Mutual, Lehman Brothers, ΑIG.

Οι ανησυχίες για την πορεία του σχεδίου διάσωσης των τραπεζών οδήγησε σε άνοδο των διατραπεζικών επιτοκίων και των τιμών των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου βρέθηκε στο 3,76%.

Σε ό,τι αφορά τις πετρελαϊκές τιμές σημείωσαν ημερήσια πτώση 0,83% κλείνοντας στα 105 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ παρουσίασαν διακύμανση της τάξεως των 5 δολαρίων.

Στις ειδήσεις γύρω από την οικονομία οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 2,2% τον Αύγουστο διαμορφούμενες στις 4,94 εκατ. οικίες.

Λίγο πριν το κλείσιμο στο NYSE το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι τίτλοι των AIG, Fannie Mae, Washington Mutual, ενώ στο Nasdaq οι μετοχές των Powershares, Microsoft και Intel.

O Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.825 μονάδες με πτώση 0,27%, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,11%, στις 2.155 μονάδες. Απώλειες 0,2% για τον S&P 500, στις 1.185 μονάδες.

Το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε 0,9%, στα 8,9 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε πτώση 0,3%, στα 10 δολάρια. Πτώση 0,9% για το δικαίωμα της 3Ε στα 24,05 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,79%, στις 5.095 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,61%, στις 4.114 μονάδες. Πτώση 0,26% για τον DAX 30, στις 6.052 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v