Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση μετά το ράλι στη Wall Street

Πτωτικές τάσεις διαμορφώνονται στη Wall με τις εξελίξεις από Goldman και Morgan Stanley αλλά και το πρόγραμμα επαναγοράς αξίας 40 δισ. από τη Microsoft να βρίσκονται στο προσκήνιο. Kέρδη στις ευρωαγορές.

Πτωτικές τάσεις διαμορφώνονται στη Wall με τις εξελίξεις από την Goldman και τη Morgan Stanley αλλά και το πρόγραμμα επαναγοράς αξίας 40 δισ. από τη Microsoft να βρίσκονται στο προσκήνιο. Kέρδη στις ευρωαγορές.

Κέρδη που υπερβαίνουν το 13% καταγράφει η μετοχή της Morgan Stanley με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία αναφέρουν πως η Mitsubishi UFJ θα εξαγοράσει ποσοστό 13%.

Παράλληλα, τόσο η Morgan Stanley όσο και η Goldman Sachs μετατρέπονται σε εταιρίες holding και εντάσσονται σε καθεστώς ελέγχου από τη Federal Reserve.

Επιπροσθέτως, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) πρόσθεσε νέες μετοχές στη λίστα με τους 799 τίτλους στους οποίους απαγορεύεται το short selling. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πλέον οι General Motors, General Electric και American Express.

Ισχυρή υποχώρηση σημειώνει η μετοχή της AMBAC, η οποία υποβαθμίστηκε από τη Moody's, ενώ η εταιρία ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την έκδοση ομολόγων ύψους 850 εκατ. δολαρίων.

Άνοδο καταγράφουν οι τίτλοι της Microsoft και της Hewlett Packard, με τις δύο εταιρίες να ανακοινώνουν πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων τίτλων της τάξεως των 40 και 8 δισ. δολαρίων αντιστοίχως.

Η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται προς τα επίπεδα των 107 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού βρίσκεται στα 890 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.340 μονάδες με πτώση 0,42%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,56%, στις 2.261 μονάδες. Απώλειες 0,76% για τον S&P 500, στις 1.246 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,14% στις 5.318 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,04%, στις 4.326 μονάδες. Κέρδη 0,17% για τον DAX 30, στις 6.200 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v