Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό ξεκίνημα στη Wall Street

Σημαντική άνοδος στην αμερικανική αγορά, μετά το χθεσινό ισχυρό ξεπούλημα, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών και σε σενάρια για Morgan Stanley και W. Mutual. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος κινείται η αμερικανική αγορά, μετά το χθεσινό ισχυρό ξεπούλημα, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη συντονισμένη παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών και στα σενάρια για Morgan Stanley και Washington Mutual.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ο Dow Jones έχασε 449 μονάδες, σε μια μαζική έξοδο από τη χρηματιστηριακή αγορά καθώς η κρατική παρέμβαση και διάσωση της AIG δεν απομάκρυνε και την ανησυχία των επενδυτών για τους χρηματοοικονομικούς τίτλους.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η συντονισμένη παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών και η «ένεση ρευστότητας» ύψους 180 δισ. δολαρίων δείχνει να καθησυχάζει κάπως τους επενδυτές, με τις αγορές να καταγράφουν θετικά πρόσημα.

Η Fed, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η ιαπωνική BoJ, η Τράπεζα της Αγγλίας όπως επίσης οι τράπεζες του Καναδά και της Ελβετίας περιλαμβάνονται στις μεγάλες κεντρικές τράπεζες που πραγματοποιούν την "επιχείρηση".

Στην κοινή ανακοίνωση των έξι κεντρικών τραπεζών τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι προχωρούν σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να υπάρξει "χαλάρωση της έντασης" στις αγορές χρήματος και παράλληλα "στήριξη" του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

«Βλέπουμε μια ήπια αντιστροφή του κλίματος σε σχέση με τη χθεσινή έξοδο από τους επενδυτές, με τις αποδόσεις των ομολόγων να ενισχύονται», σχολιάζει ο David Rosenberg της Merrill Lynch».

Εν τω μεταξύ, οι συνενώσεις μεταξύ τραπεζών παραμένουν στο προσκήνιο, με το σημερινό «μενού» να περιλαμβάνει Morgan Stanley και Washington Mutual.

H JPMorgan, η Citigroup, η Bank of America και η Wells Fargo ενδέχεται να καταθέσουν προτάσεις εξαγοράς τμημάτων της Washington Mutual, σύμφωνα με πληροφορίες, με τη μετοχή της τελευταίας να ενισχύεται κατά 9%.

Πτωτικά κατά 9% κινείται ο τίτλος της Morgan Stanley, εν μέσω σεναρίων για διαπραγματεύσεις με την Wachovia, ο τίτλος της οποίας ενισχύεται κατά 2%.

O Dow Jones ενισχύεται 1,41% στις 10.759 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 2,09%, στις 2.142 μονάδες. Άνοδος 1,96% για τον S&P στις 1.179 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,89% στις 4.955,1 μονάδες, με τον DAX 30 στη Φρανκφούρτη να ενισχύεται 1,08% στις 5.924,77 μονάδες. Άνοδος 1,32% για τον CAC 40 στο Παρίσι, στις 4.052 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v