Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος η Wall Street μετά τη Fed

Διχασμένοι εμφανίζονται οι αναλυτές, με την αμερικανική αγορά να εμφανίζει θετικά πρόσημα μετά την αναπάντεχη απόφαση διατήρησης των επιτοκίων στο 2% από τη Federal Reserve. Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι αναλυτές, με την αμερικανική αγορά να εμφανίζει εναλλαγές προσήμων μετά την αναπάντεχη απόφαση διατήρησης των επιτοκίων στο 2% από τη Federal Reserve. Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Ειδικότερα, η αμερικανική κεντρική τράπεζα Federal Reserve ανακοίνωσε τη διατήρηση των επιτοκίων στο 2%, ανατρέποντας τις ελπίδες της αγοράς για μείωση, μεσούσης της πιστωτικής κρίσης και των προβλημάτων των τραπεζών.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η Fed προσπαθεί να προβάλλει μια εικόνα ηρεμίας εν μέσω της "καταιγίδας" στις αμερικανικές τράπεζες. Σημειώνεται ότι με βάση τα fed funds, η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων εν μέσω των κλυδωνισμών σε Merrill Lynch και ΑΙG διαμορφωνόταν στο 98%.  

Η απόφαση διατήρησης των επιτοκίων ήταν ομόφωνη ενώ στην ανακοίνωσή της, η Fed επισημαίνει ότι η απειλή του πληθωρισμού έχει μετριαστεί κάπως, ενώ εμφανίζεται ανήσυχη για τον ρυθμό ανάπτυξης στις ΗΠΑ. "Οι σφιχτές συνθήκες στις πιστωτικές αγορές, η συνεχιζόμενη υποχώρηση των τιμών των ακινήτων και η επιβράδυνση στις εξαγωγές αναμένεται να επιβαρύνουν την οικονομική ανάπτυξη για τα επόμενα τρίμηνα", αναφέρει.

Ωστόσο, σημειώνει ότι "οι έως τώρα σημαντικές μειώσεις των επιτοκίων σε συνδυασμό με τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας θα βοηθήσουν στην ήπια οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ".

Η Wall Street, η οποία μέχρι την ανακοίνωση της Fed κρατιόταν σε θετικό έδαφος μετά το έντονα αρνητικό ξεκίνημα, επέστρεψε σε πτωτικό κανάλι αμέσως μετά την ανακοίνωση, για να ανακάμψει εκ νέου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,92% στις 11.018 μονάδες, με τον Nasdaq να ενισχύεται 0,5% στις 2.190 μονάδες και τον S&P 500 να εμφανίζει άνοδο 1,01% στις 1.201 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο εμφάνισε απώλειες 4,44% στις 5.176,1 μονάδες, με τον DAX 30 στη Φρανκφούρτη να χάνεια 3,67% στις 6.005,77 μονάδες. Ισχυρότατες απώλειες 4,45% για τον CAC 40 στο Παρίσι, στις 4.140,01 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v