Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσκόμματα στο σχέδιο Paulson - Bernanke

H αβεβαιότητα σχετικά με το αμερικανικό πρόγραμμα εξαγοράς «τοξικών» κεφαλαίων συντήρησε τη νευρικότητα στις διεθνείς αγορές και ειδικά στις αγορές χρήματος. 

Προσκόμματα στο σχέδιο Paulson - Bernanke
H αβεβαιότητα σχετικά με το αμερικανικό πρόγραμμα εξαγοράς «τοξικών» κεφαλαίων συντήρησε τη νευρικότητα στις διεθνείς αγορές.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί όσον αφορά στο ποσοστό από το πακέτο των 700 δισ. δολ. που θα δαπανηθεί για τη στήριξη του τραπεζικού κλάδου, καθώς τα μέλη του Κογκρέσου εξετάζουν τον υπουργό Οικονομικών κ. Hank Paulson και τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Ben Bernanke για το μείζον αυτό ζήτημα.

Αναλυτές φοβούνται ότι οι αμφιβολίες για το μέγεθος και τη χρονική εφαρμογή των όποιων μέτρων αναιρούν την έντονη ανακούφιση που προκάλεσε στα χρηματιστήρια η αρχική πρωτοβουλία.

Από τα μεγάλα χρηματιστήρια, η Ευρώπη έκλεισε χθες με πτώση πάνω από 1%, όπως και οι αμερικανικοί δείκτες, ενώ η αγωνία είναι εμφανής και κλιμακούμενη στις αγορές χρήματος. Την Τρίτη, το επιτόκιο Libor ενισχύθηκε για όλα τα χρεόγραφα διάρκειας άνω των δύο εβδομάδων.

Οι καταθέσεις των δύο ανδρών όσον αφορά στο σχέδιο «διάσωσης» των αμερικανικών τραπεζών συνεχίζονται σήμερα, αλλά οι ελπίδες για ταχεία επιβολή των μέτρων και για διανομή των ποσών κατά κύριο λόγο στη Wall Street τίθενται πλέον εν αμφιβόλω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v