Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική στήριξη σε ευρωαγορές-futures Wall

H πειστική άνοδος στα futures της Wall στον απόηχο της επένδυσης Buffett στην Goldman "πείθει" για ανάκαμψη τις ευρωαγορές, αλλά οι ανησυχίες για την έκβαση του σχεδίου διάσωσης τραπεζών ΗΠΑ συντηρούν τη νευρικότητα.

H πειστική άνοδος στα futures της Wall Street στον απόηχο της επένδυσης W. Buffett στην Goldman Sachs "πείθει" για ανάκαψη τους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών, επισκιάζοντας τις ανησυχίες για την έκβαση του αμερικανικού σχεδίου διάσωσης τραπεζών.

Η μετοχή της Goldman εκτινάσσεται 13% στην Ευρώπη και η UBS κερδίζει 4,3% κατόπιν της εξαγοράς από την Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή κ. W. Buffett προνομιούχων μετοχών της Goldman ύψους 5 δισ. δολ.

Επιπλέον, η British Energy ενισχύεται 6% κατόπιν της εξαγοράς της από την Electricite de France προς 23 δισ. δολ. Η συμφωνία προσφέρει αισθητή στήριξη στους κλάδους ενέργειας και κοινής ωφελείας.

Θετικά επιδρά στις συναλλαγές και η συμφωνία μεταξύ Fed και των κεντρικών τραπεζών των χωρών Αυστραλίας, Δανίας, Νορβηγίας και Σουηδίας στην ανταλλαγή νομισμάτων, προκειμένου να μειώσουν τις πιέσεις που δέχεται η χρηματοδότηση δολαρίου στις αγορές.

Στον αντίποδα, οι ανησυχίες για τις αντιδράσεις του αμερικανικού Κογκρέσου στο σχέδιο 700 δισ. δολ. της αμερικανικής κυβέρνησης για τη στήριξη της Wall Street συντηρούν τη νευρικότητα.

Στις πρωινές συναλλαγές τα πρόσημα εναλλάσσονταν για τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Το μεσημέρι, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,16% στις 5.144 μονάδες, ο DAX 0,34% στις 6.073 μονάδες και ο CAC 0,14% στις 4.146 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται αισθητή άνοδο υψηλότερη του 1% για τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Το απόγευμα στη Wall Street θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών Αυγούστου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη των καταθέσεων του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Fed στο αμερικανικό Κογκρέσο για το σχέδιο διάσωσης των 700 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v