Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναποφάσιστες παραμένουν οι ευρωαγορές

Η νευρικότητα που προκαλεί η εξέλιξη της προσπάθειας «διάσωσης» των μεγάλων χρηματοοικονομικών οίκων από την κρίση αποτρέπει τις προσπάθειες ανάκαμψης στις διεθνείς αγορές.

Η νευρικότητα που προκαλεί η εξέλιξη της προσπάθειας «διάσωσης» των μεγάλων χρηματοοικονομικών οίκων από την κρίση αποτρέπει τις προσπάθειες ανάκαμψης στις διεθνείς αγορές.

Η «ένεση» Buffett στην Goldman, η νέα παρέμβαση της Fed στις αγορές χρήματος και η οριστικοποίηση του deal EDF - British Energy προκάλεσε ανάκαμψη στο άνοιγμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο τραπεζικός κλάδος αντιδρά με άνοδο στην απόφαση του Warren Buffett να επενδύσει 10 δισ. δολ. στην Goldman Sachs.

Η UBS ενισχύεται 5,4% και η Goldman εκτινάσσεται 11% στις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Η EDF ενισχύεται 5,6%, η British Energy 5% και η ανταγωνιστική Areva 3,7%.

Η Fed και οι κεντρικές τράπεζες Αυστραλίας, Δανίας, Νορβηγίας και Σουηδίας συμφώνησαν στην ανταλλαγή νομισμάτων προκειμένου να μειώσουν τις πιέσεις που δέχεται η χρηματοδότηση δολαρίου στις αγορές.

Ομως οι αμφιβολίες για τον χρόνο εφαρμογής του σχεδίου 700 δισ. δολ. της αμερικανικής κυβέρνησης για την στήριξη της Wall Street, συντηρούν την νευρικότητα.

Μετά από ανοδικό άνοιγμα και μια ώρα περίπου συναλλαγών στα "πράσινα", οι ευρωπαϊκοί δείκτες παραμένουν με μικτά πρόσημα εγκλωβισμένοι σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,25% στις 5.123 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,28% στις 6.073 μονάδες και ο CAC υποχωρεί 0,15% στις 4.132 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια είχαν μικτή εμφάνιση, με τις αγορές σε Ιαπωνία και Κίνα να υποχωρούν χαμηλότερα αλλά τα υπόλοιπα χρηματιστήρια να κλείνουν σε υψηλότερα επίπεδα.

Χθες στην Wall Street επικράτησαν οι απώλειες καθώς η Γερουσία εμφανίζει προσκόμματα στην άμεση και αμέριστη εισαγωγή των μέτρων Paulson-Bernanke για την «διάσωση» της Wall Street. Ο Dow Jones υποχώρησε 1,47%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ανακοίνωση της επένδυσης του Warrenn Buffett στην Goldman Sachs, τα futures της Wall Street κινούνται ισχυρά ανοδικά, με τον S&P 500 να ενισχύεται πλησίον του 1,31%, τον Dow Jones στο 1,17% και τον Nasdaq να κινείται 1,42% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v