Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λυτρωτικές παρεμβάσεις στις αγορές

Κέρδη-ρεκόρ αποκομίζουν οι τιμές των μετοχών από το Λονδίνο μέχρι τη Σαγκάη, κατόπιν των αποφασιστικών κυβερνητικών μέτρων καταπολέμησης της κρίσης και της απαγόρευσης του short selling τραπεζών.

Κέρδη-ρεκόρ αποκομίζουν οι μετοχές από το Λονδίνο μέχρι τη Σαγκάη, κατόπιν των αποφασιστικών κυβερνητικών μέτρων καταπολέμησης της κρίσης και της απαγόρευσης του short selling τραπεζών.

Η Deutsche Bank και η Credit Suisse σημειώνουν άνοδο 15%, η αυστραλέζικη Macquarie Group εκτινάχτηκε 38%, η βρετανική Barclays κερδίζει 32% και η HBOS 33%.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 6,4% με τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1987 από όπου υπάρχουν στοιχεία, ενώ ο δείκτης FTSE εκτινάσσεται 7,86% στις 5.263 μονάδες, ο DAX 4,14% στις 6.120 μονάδες και ο CAC 6,56% στις 4.174 μονάδες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού ανέκαμψε 4,8% από τα χαμηλά τριετίας, ενώ ο δείκτης CSI 300 εκτινάχτηκε με το ποσοστό-ρεκόρ 9,3%. Στη Ρωσία, μετά την τριήμερη διακοπή συναλλαγών, ο δείκτης RTS ενισχύεται 16%.

Η αποφασιστική κίνηση που καθορίζει τις συναλλαγές είναι η πρόταση της αμερικανικής κυβέρνησης να "μαντρώσει" τα χρεόγραφα του subprime ώστε να απομονώσει τον κίνδυνο.

Επιπλέον, η απαγόρευση του short selling μετοχών τραπεζών, ασφαλιστικών και χρηματιστηριακών στις ΗΠΑ ωθεί σε θεαματική άνοδο, της τάξης του 2% - 3%, τα futures της Wall.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v