Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Περισυλλογή" σε ευρωαγορές-Διόρθωση futures Wall

Σταθεροποιητική εικόνα με περιορισμένες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων επικρατεί στις ευρωαγορές, καθώς γίνεται αποτίμηση των πρόσφατων κοσμογονικών χρηματοοικονομικών εξελίξεων.

Σταθεροποιητική εικόνα με περιορισμένες διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τις κοσμογονικές χρηματοοικονομικές εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται διορθωτικό άνοιγμα σε χαμηλότερα επίπεδα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Κατόπιν του θεαματικού ράλι τιμών που ακολούθησε τη δραστική παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης στο χρηματοοικονομικό σύστημα, στις διεθνείς αγορές επικρατούν δεύτερες σκέψεις όσον αφορά στις επιπτώσεις των παρεμβάσεων στην οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ και στο δολάριο.

Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου επαναφέρει τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη και προκαλεί πιέσεις σε κλάδους εντάσεως ενέργειας αλλά και λιανικών πωλήσεων.

Στον αντίποδα, η διεύρυνση των επιχειρήσεων απαγόρευσης του κερδοσκοπικού short selling σε μεγάλες ευρωπαϊκές και ασιατικές οικονομίες εξακολουθεί να προσφέρει στήριξη στους κλάδους των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, μετά τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ελβετία και την Ιρλανδία, σήμερα ανακοινώθηκε διεύρυνση της απαγόρευση short selling στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, στην Αυστραλία και στην Ταϊβάν.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια αποκόμισαν εύρωστα κέρδη κατόπιν των νέων μέτρων πάταξης της κερδοσκοπίας στις αγορές της περιφέρειας.

Το μεσημέρι στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,15% στις 5.319 μονάδες, ο DAX 0,16% στις 6.199 μονάδες και ο CAC 0,25% στις 4.335 μονάδες.

Η μετοχή της Volkswagen υποχωρεί 1,7%, ενώ της Carrefour διολισθαίνει 2,2%.

Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, η Morgan Stanley και η Goldman Sachs, οι τελευταίες δύο μεγάλες ανεξάρτητες επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ, μετατράπηκαν σε παραδοσιακούς τραπεζικούς οίκους και υπόκεινται πλέον σε αυστηρότερες ρυθμίσεις προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια της Fed για δανεισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v