Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Αναμένει περαιτέρω απομειώσεις από τράπεζες

Αντιμέτωπα με περαιτέρω απομειώσεις ενεργητικού και επισφάλειες θα βρεθούν τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο β΄ εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με έκθεση της Standard & Poor’s. Αιτία οι συνθήκες στις αγορές κεφαλαίου.

S&P: Αναμένει περαιτέρω απομειώσεις από τράπεζες
Αντιμέτωπα με περαιτέρω απομειώσεις ενεργητικού και επισφάλειες θα βρεθούν τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο β΄ εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με την έκθεση «Global Financial Institutions Eye Another Wave of Write-Downs as US housing woes spread» της Standard & Poor’s.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο «οι δεχόμενοι ισχυρές πιέσεις τραπεζικοί όμιλοι θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα να αντιμετωπίσουν τη νέα διπλή απειλή». Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της S&P, οι δύσκολες συνθήκες στις αγορές κεφαλαίου σε συνδυασμό με τα συνεχιζόμενα προβλήματα στον στεγαστικό κλάδο των ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε ένα «ισχυρό κύμα» απομειώσεων στο β΄ εξάμηνο του 2008.

Παράλληλα, το γεγονός ότι οι συνθήκες στις αγορές έχουν γίνει ακόμη πιο δυσχερείς καθιστά δυσκολότερη την εύρεση κεφαλαίων για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο.

«Η επιτυχία στις μελλοντικές αυξήσεις κεφαλαίων, μέσω πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων ή προσφοράς μετοχών, θα είναι ένας από τους παράγοντες-κλειδιά για τις αξιολογήσεις των τραπεζών στο αμέσως επόμενο διάστημα», υπογραμμίζει ο αναλυτής της S&P, κ. Scott Bugie.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v