Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Washington Mutual στρέφεται σε private equity

Η Washington Mutual έχει προσεγγίσει εταιρίες private equity για ενδεχόμενη εξαγορά της, καθώς οι μεγάλες εισηγμένες επιχειρήσεις εμφανίζονται απρόθυμες να "φορτωθούν" τα βάρη της, σύμφωνα με τη "WSJ".

Η Washington Mutual στρέφεται σε private equity
Η Washington Mutual, η μεγάλη τράπεζα savings and loan (αποταμιεύσεων και δανείων) των ΗΠΑ, που έχει υποστεί σοβαρότατα πλήγματα εξαιτίας της κρίσης, έχει προσεγγίσει εταιρίες private equity για ενδεχόμενη εξαγορά της, καθώς οι μεγάλες εισηγμένες επιχειρήσεις εμφανίζονται απρόθυμες να "φορτωθούν" τα βάρη του οίκου, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Wall Street Journal".

Η Carlyle Group και η Blackstone Group, σε συνεργασία με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία και επενδυτή κ. Gerald J. Ford, περιλαμβάνονται στα private equities που μελετούν το ενδεχόμενο συνεργασίας. Οι συνομιλίες δεν είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία και η WaMu προχωρά και με άλλες προσπάθειες διάσωσης, όπως την εξαγορά από άλλη τράπεζα.

Η ισπανική Santander έχει αποσυρθεί από τις τάξεις των επίδοξων αγοραστών, ενώ το ενδιαφέρον της καναδέζικης Toronto-Dominion Bank είναι χλιαρό, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Citigroup, η JP Morgan Chase και η Wells Fargo έχουν διεξαγάγει έλεγχο due diligence και δεν είναι πρόθυμες να απορροφήσουν τα δάνεια της WaMu, σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v