Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφόρμηση αγοραστών στις ευρωαγορές

Αγορές τίτλων που έχουν υποχωρήσει σε ελκυστικά επίπεδα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο ”μοτίβο” που κυριάρχησε και στις αμερικανικές συναλλαγές στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Αγορές τίτλων που έχουν υποχωρήσει σε ελκυστικά επίπεδα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο ”μοτίβο” που κυριάρχησε και στις αμερικανικές συναλλαγές στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,98% στις 5.780 μονάδες, ο DAX 1,24% στις 6.817 μονάδες και ο CAC 1,03% στις 4.771 μονάδες.

Οι τράπεζες και ασφάλειες ευνοούνται από τις κερδοσκοπικές αγορές, μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόνων κερδών της Julius Baer και τις κινήσεις αναπλήρωσης κεφαλαίων της MBIA, μεγαλύτερης επιχείρησης ασφάλισης ομολόγων στον πλανήτη.

Η Barclays ενισχύεται 1,4%, η Deutsche Bank 1,9% και η Credit Suisse 1,8%.

Ο ενεργειακός κλάδος αντιδρά στην ενίσχυση των τιμών πετρελαίου επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση και η BP και η Total κερδίζουν από 1,2%.

Η BG Group αντιδρά με άνοδο 2,4% στην αναβάθμιση της μετοχής της από την UBS.

Η προοπτική μείωσης των ευρωπαϊκών επιτοκίων, όπως σκιαγραφήθηκε στις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης, Jean-Claude Trichet, μετά την συνεδρίαση της ΕΚΤ, υποστηρίζει περαιτέρω τους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Βεβαίως, το τοπίο παραμένει εύθραυστο στο κλείσιμο μιας ακόμη εβδομάδας έντονης νευρικότητας στον απόηχο της πιστωτικής κρίσης που πλήττει τον πλανήτη.

Οι αγοραστές υπερίσχυσαν και στην Wall Street χθες, μετά από μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα που σηματοδοτήθηκε από τις πιέσεις λόγω Cisco και Wal Mart, αλλά και τις τοποθετήσεις επενδυτών σε ευκαιρίες μετά από τριήμερη πτώση στην αγορά. Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,38% και ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,79%.

Στις ασιατικές συναλλαγές το ενδιαφέρον είναι υποτονικό, καθώς λειτουργούν πολύ λίγα χρηματιστήρια, λόγω αργιών για τον εορτασμό του κινεζικού Νέου Έτους.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei υποχώρησε 1,44% μετά την ανακοίνωση έντονης υποχώρησης στις παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού. Στον αντίποδα, στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας ο δείκτης ASX200/S&P ενισχύθηκε 1,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v