Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Υποτονικό το επενδυτικό ενδιαφέρον στις αγορές της Ασίας, καθώς λειτουργούν μόνο τα χρηματιστήρια Αυστραλίας και Ιαπωνίας, λόγω αργιών για τον εορτασμό του κινεζικού Νέου Έτους. Στο 1,44% οι απώλειες για Nikkei.

Υποτονικό το επενδυτικό ενδιαφέρον στις αγορές της Ασίας, καθώς λειτουργούν μόνο τα χρηματιστήρια Αυστραλίας και Ιαπωνίας, λόγω αργιών για τον εορτασμό του κινεζικού Νέου Έτους.

Στο ”κόκκινο” η αγορά του Τόκιο, μετά την υποχώρηση υψηλότερα του αναμενόμενου των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, με τις πιέσεις να ασκούνται κατά κύριο λόγο στις μετοχές εταιρειών εξοπλισμού κατασκευών, όπως η Komatsu (ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος του κλάδου παγκοσμίως, με απώλειες 5,1%).

”Η υποχώρηση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού υποδεικνύει ότι οι εταιρείες μειώνουν τις κεφαλαιουχικές τους δαπάνες, καθώς η οικονομία ακολουθεί κύκλο αποδυνάμωσης”, υποστηρίζει στο Bloomberg, ο Naoki Fujiwara, διαχειριστής κεφαλαίων ύψους 5,2 δισ. δολαρίων στην Shinkin Asset Management.

Στο 1,44% οι απώλειες για τον δείκτη Nikkei, ενώ ο ευρύτερος Topix υποχωρεί πλησίον του 1,37%.

Στον αντίποδα ανοδική πορεία για την αγορά της Αυστραλίας με τον δείκτη ASX200/S&P να ενισχύεται 1,05%.

Πτωτικό ξεκίνημα υποδεικνύουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Bloomberg, με τον DAX 30 να υποχωρεί 1,81%. Σε ανάλογη πορεία FTSE 100 και CAC 40 με απώλειες 2,64% και 2,05% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v