Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στις αγορές της Ασίας

Σε πορεία ανάκαμψης οι ασιατικές αγορές εν αναμονή μείωσης επιτοκίων από τη Fed (ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της), πιθανώς και κατά 50 μονάδες βάσης.

Σε πορεία ανάκαμψης οι ασιατικές αγορές εν αναμονή μείωσης επιτοκίων από τη Fed (ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της), πιθανώς και κατά 50 μονάδες βάσης.

Ολική επιστροφή για τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων αλλά και γι’ αυτές τραπεζών, ενώ στο ίδιο ”μήκος κύματος” και οι μεταλλευτικοί όμιλοι, οι οποίοι ακολουθούν την ανάλογη πορεία στις τιμές βιομηχανικών, πολυτίμων μετάλλων και άνθρακα.

Κέρδη 1,6% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Asia-Pacific, ο οποίος, όμως, δεν φαίνεται να ”αποφεύγει” να κλείσει τον Ιανουάριο με την χειρότερη επίδοση από τον Σεπτέμβριο του 2001.

”Θα υπάρξουν ασιατικές εταιρείες οι οποίες θα κατορθώσουν να εκπλήξουν την αγορά και να επιτύχουν ανάπτυξη και κέρδη υψηλότερα από αυτά που προβλέπονται”, σημειώνει στο Bloomberg, η Kathryn Matthews, επικεφαλής ασιατικών επενδύσεων στην Fidelity Investments.

Στο 1,63% τα κέρδη για τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, με ”χείρα βοηθείας” από τις μετοχές των HSBC Holdings(2,2%) και Sun Hang Kai Properties (4,4%).

Σε θετική τροχιά και η αγορά της Ιαπωνίας, με τον Nikkei να καταγράφει άνοδο 3,97%, στηριζόμενος στην μετοχή της Isuzu Motors (8,6%), της οποίας η σύσταση αναβαθμίστηκε σε ”buy” (από ”neutral”) από την Goldman Sachs, Sumitomo Metal Mining (4,2%).

Μικτές τάσεις καταγράφονται, αυτή την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Bloomberg, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,12%, ενώ οι FTSE 100 και CAC 40 υποχωρούν 0,61% και 1% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v