Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωαγορές μετά την Wall Street

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια συνεδρίαση κατά την οποία οι επικείμενες συνεδριάσεις της ΕΚΤ και της ΒοΕ για τα επιτόκια κυριαρχούν στις συναλλαγές.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια συνεδρίαση κατά την οποία οι επικείμενες συνεδριάσεις της ΕΚΤ και της ΒοΕ για τα επιτόκια κυριαρχούν στις συναλλαγές.

Ακολουθώντας τις χθεσινές απώλειες της Wall Street επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,81% στις 5.827 μονάδες, ο DAX 0,64% στις 4.785 μονάδες και ο CAC 0,57% στις 6.808 μονάδες.

Η Wall Street παρέδωσε χθες τα αρχικά της κέρδη μετά τις δηλώσεις υψηλόβαθμου τραπεζίτη o οποίος υπογράμμισε ότι η FED θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει πληθωριστικές πιέσεις και ο Dow Jones υποχώρησε 0,53%, ενώ ο S&P 0,76%.

Στις ασιατικές συναλλαγές, τα θετικά αποτελέσματα της Softbank και των τριών κορυφαίων τηλεπικοινωνιακών ομίλων της Ιαπωνίας ώθησαν υψηλότερα το Χρηματιστήριο του Τόκιο μετά τις αρχικές απώλειες και ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,9%.

Οι συναλλαγές είναι περιορισμένες αυτές τις ημέρες στην ασιατική περιφέρεια, καθώς παραμένουν κλειστά τα χρηματιστήρια Κίνας, Χονγκ Κονγκ, Ν. Κορέας, Ινδονησίας, Μαλαισία, Σιγκαπούρης, Ταϊβάν και Βιετνάμ για τον εορτασμό του Κινεζικού Νέου Έτους.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, αρνητικά αντιδρά η Givaudan (-2,9%) στην υποβάθμιση της σύστασης της Goldman Sachs για την μετοχή της.

Πιέσεις ασκούνται στην Unilever, τα αποτελέσματα της οποίας δεν ανταποκρίθηκαν στις προβλέψεις, όπως και στην Infineon Technologies (-6.9%) που ανακοίνωσε ζημίες επί τέταρτο συνεχές τρίμηνο.

Η ASML Holding διολισθαίνει 2,8% και η Nokia 1,5% μετά την προειδοποίηση της Cisco Systems, ότι η βύθιση πωλήσεων ίσως κρατήσει μήνες.

Επιπλέον, η Banco Santander (-1,6%) ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,49 δισ. ευρώ ενώ οι αναλυτές περίμεναν 2,73 δισ. ευρώ και η Deutsche Bank ανακοίνωσε μείωση κερδών 48%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v