Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέταλλα & JPMorgan στηρίζουν τις ευρωαγορές

Με αιχμή του δόρατος μετοχές μεταλλευτικών ομίλων αλλά και χείρα βοηθείας από την αναβάθμισή τους σε ”overweight” από την JP Morgan, οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν την ανάκαμψή τους, ενώ σε ανάλογη τροχιά βρίσκονται και τα futures της Wall Street.

Με αιχμή του δόρατος μετοχές μεταλλευτικών ομίλων αλλά και χείρα βοηθείας από την αναβάθμισή τους σε ”overweight” από την JP Morgan, οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν την ανάκαμψή τους, ενώ σε ανάλογη τροχιά βρίσκονται και τα futures της Wall Street.

Σαφής παράγοντας βοήθειας για την ανάκαμψη η πρόβλεψη των επενδυτών ότι η Fed θα προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων, με την ανακοίνωση να πραγματοποιείται την Τετάρτη 30/1 στις 21:15 ώρα Ελλάδος.

Βάσει των futures για τα Fed funds, το 86% των traders δεν θεωρεί διόλου απίθανη την περίπτωση η τράπεζα να προχωρήσει σε μείωση ακόμη και κατά 50 μονάδες βάσης, καθιστώντας ακόμη πιο φθηνό το κόστος δανεισμού και προσφέροντας μία επιπλέον ανάσα στον ταλαιπωρημένο χρηματοοικονομικό κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κέρδη 0,7% για τον δείκτη MSCI World, ενώ και οι 18 αγορές της Δ. Ευρώπης που λειτουργούν σήμερα βρίσκονται σε ανοδική τροχιά.

”Αυτό που ωθεί τις αγορές είναι η προοπτική νέας μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων”, τονίζει στο Bloomberg η κ. Natalie Pelras, διαχειρίστρια κεφαλαίων 7,3 δισ. δολαρίων για τη Richelieu Finance.

Σημειώνεται ότι η JP Morgan Chase αναβάθμισε τις ευρωπαϊκές μετοχές σε ”overweight” από ”neutral”, και ο αναλυτής της, κ. Mislav Matejka, δηλώνει ότι οι προοπτικές γι’ αυτές έχουν βελτιωθεί.

Διαθέσεις ράλι για τις μετοχές αρκετών μεταλλευτικών ομίλων, καθώς ο χρυσός κατέκτησε και νέο ιστορικό υψηλό στο Λονδίνο, ενώ ισχυρά ανοδικά κινούνται οι τιμές σχεδόν όλων των βασικών μετάλλων.

Στο 4,7% τα κέρδη για Anglo American, στο 5,1% για τη Norsk Hydro, ενώ κατά 3,6% υψηλότερα κινείται η μετοχή της Xstrata.

Η ανάσα ανόδου συνεχίζεται για τον DAX 30, ο οποίος ενισχύεται σε ποσοστό της τάξης του 0,68%, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται FTSE 100 και CAC 40 με κέρδη 0,70% και 1,02% αντίστοιχα.

Θετική πορεία καταγράφεται στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει άνοδο 0,20%, τον Nasdaq στο 0,14% και τον S&P 500 πλησίον του 0,26%.

Στο μακροοικονομικό πεδίο με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις για την πορεία των παραγγελιών διαρκών τιμών κατοικιών S&P/Case Shiller 20 μητροπολιτικών περιοχών καθώς και του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v