Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες αποκαλύψεις κλονίζουν τη Societe Generale

Νέο πλήγμα δέχτηκε η φήμη της Societe Generale, καθώς Γάλλοι ανακριτές ισχυρίστηκαν ότι το χρηματιστήριο Παραγώγων Eurex από πέρυσι είχε ”σημάνει συναγερμό” σχετικά με τις συναλλαγές του κ. Jerome Kerviel. Αμφίβολη πλέον η παραμονή του προέδρου στη θέση του.

Νέες αποκαλύψεις κλονίζουν τη Societe Generale
Νέο πλήγμα δέχτηκε η φήμη της Societe Generale τη Δευτέρα, καθώς Γάλλοι ανακριτές ισχυρίστηκαν ότι το χρηματιστήριο Παραγώγων Eurex από πέρυσι είχε ”σημάνει συναγερμό” σχετικά με τις συναλλαγές του κ. Jerome Kerviel, του ανθρώπου που κατηγορήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από το μεγαλύτερο σκάνδαλο συναλλαγών της τράπεζας, γράφουν οι ”Financial Times”.

Η αποκάλυψη αυτή καθιστά πλέον ακόμα πιο αμφίβολη την παραμονή στη θέση τους του προέδρου της SocGen, κ. Daniel Bouton, και του επικεφαλής του corporate and investment banking, κ. Pierre Mustier, η τύχη των οποίων ενδέχεται να αποφασιστεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος, κ. Nicolas Sarkozy, άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη Societe Generale, δηλώνοντας ότι ”σε ένα σύστημα υψηλών αμοιβών… κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τις ευθύνες όταν υπάρχει πρόβλημα”.

Όπως αναφέρουν οι ”FT”, ο κ. Bouton γνωστοποίησε ότι θα αποχωρήσει εάν του ζητηθεί, ενώ μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας δήλωσε ότι ο κ. Bouton παραμένει στη θέση του ”μέχρι να περάσει η κρίση και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v