Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεύθερος προς το παρόν ο Jerome Kerviel

Την απελευθέρωση του Jerome Kerviel, του επενδυτής που ”συγκλόνισε” τις αγορές, αποφάσισε το αρμόδιο γαλλικό δικαστήριο, μετά από τέσσερις ημέρες κράτησης και συνεχών ανακρίσεων, γεγονός το οποίο βρίσκει αντίθετη την εισαγγελία του Παρισιού.

Ελεύθερος προς το παρόν ο Jerome Kerviel
Την απελευθέρωση του Jerome Kerviel, του επενδυτή που ”συγκλόνισε” τις αγορές, αποφάσισε το αρμόδιο γαλλικό δικαστήριο, μετά από τέσσερις ημέρες κράτησης και συνεχών ανακρίσεων, γεγονός το οποίο βρίσκει αντίθετη την εισαγγελία του Παρισιού.

Οι αρχικές κατηγορίες ενάντια στον Kerviel αναφέρουν ότι είναι υπεύθυνος για ”απιστία” και παράνομη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως ανέφερε στα ΜΜΕ ο δικηγόρος του Christian Charriere-Bournazel.

Το δικαστήριο δεν απάγγειλε κατηγορίες για απάτη, κάτι το οποίο είχε ζητήσει ο εισαγγελέας, ενώ άφησε ελεύθερο τον κατηγορούμενο, θεωρώντας ότι δεν είναι ”ύποπτος φυγής”.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, Jean-Claude Marin, υποστήριξε ότι ο 31χρονος trader πιθανώς να μην κινήθηκε από απληστία αλλά από την ”ανάγκη να νοιώσει την αδρεναλίνη που υπάρχει στα trading rooms” και πιθανώς ”να επιτύχει ένα υψηλότερο bonus”.

Τόσο η Societe Generale όσο και η κατηγορούσα αρχή αποδέχονται ότι ο Kernel δεν ”κέρδισε” απολύτως τίποτε από την όλη υπόθεση, με τους δικηγόρους του να τον χαρακτηρίζουν ως ένα ”φοβισμένο, απλό αγόρι”.

Πάντως οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν μπορούν να τον οδηγήσουν σε ποινή φυλάκισης επτά ετών και σε επιβολή ιδιαίτερα υψηλού χρηματικού προστίμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v