Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική πορεία για τις ευρωπαϊκές αγορές

Διατηρούνται σε ανοδική πορεία –αν και με αυτοσυγκράτηση– οι ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή νέας μείωσης επιτοκίων από τη Fed αλλά και έπειτα από έκθεση της JP Morgan Chase, στην οποία ο οίκος συνιστά αγορά μετοχών, ενώ αναβαθμίζει τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Διατηρούνται σε ανοδική πορεία –αν και με αυτοσυγκράτηση- οι ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή νέας μείωσης επιτοκίων από τη Fed αλλά και έπειτα από έκθεση της JP Morgan Chase, στην οποία ο οίκος συνιστά αγορά μετοχών, ενώ αναβαθμίζει τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Σημαντικά τα κέρδη για μετοχές όπως των UBS (1,4%), Royal Bank of Scotland (1,4%) και Anglo American (3,7%), η οποία στηρίζει την ενίσχυσή της και στην άνοδο των τιμών των βιομηχανικών μετάλλων.

Ανάκαμψη και για τη μετοχή της Societe Generale, με κέρδη 2,2%, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να βρίσκεται εν τω μέσω ”κυκλώνα σκανδάλων”.

”Η αγορά αναμένει μία ακόμη μείωση επιτοκίων”, τονίζει στο Bloomberg ο κ. Francois Chaulet, διαχειριστής κεφαλαίων στη γαλλική Montsegur Finance.

Μάλιστα, τα στοιχήματα των traders για μείωση από τη Fed κατά 50 μονάδες βάσης αυξήθηκαν στο 86%, ενώ ήταν 0% πριν από μία εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η Fed ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της με την απόφαση να γίνει δημοσιοποίηση την Τετάρτη 30/1 στις 21:15 ώρα Ελλάδος.

Σε επίπεδο δεικτών, ο DAX 30 ενισχύεται πλησίον του 0,84%, με τον CAC 40 να σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,13% και τον FTSE 100 να κινείται κατά 0,97% υψηλότερα.

Σε έκθεση της JP Morgan οι ευρωπαϊκές μετοχές αναβαθμίζονται σε ”overweight” έναντι ”risk reward” που ήταν πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v