Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια πτωτικά οι ευρωαγορές – Πιέσεις και σε Wall

Οι ανησυχίες ότι τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ σε συνδυασμό με την ”πιεσμένη” ρευστότητα θα επηρεάσουν και την παγκόσμια ανάπτυξη επανέκαμψαν στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες σημειώνουν έστω και ήπια υποχώρηση. Πτώση 0,42% για DAX, ενώ πιέσεις και στα futures της Wall Street.

Οι ανησυχίες ότι τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ σε συνδυασμό με την ”πιεσμένη” ρευστότητα θα επηρεάσουν και την παγκόσμια ανάπτυξη επανέκαμψαν στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες σημειώνουν έστω και ήπια υποχώρηση.

Ύστερα από ένα 6ήμερο ανόδου, η αποδυνάμωση επικεντρώνεται εκ νέου στις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων, με κύρια ”θύματα” αυτές των BNP Paribas (-1,2%), Societe Generale (-1,2%) και Allianz (-1,2%).

Υποχώρηση πλησίον του 0,42% για τον DAX, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται οριακά κατά 0,03% και τον CAC να καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,12%.

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής επανέρχεται η στεγαστική αγορά των ΗΠΑ, καθώς σήμερα ανακοινώνονται οι πωλήσεις νέων κατοικιών Ιουλίου, με πρόβλεψη ότι έχουν υποχωρήσει κατά 1,7%.

Στο μακροοικονομικό πεδίο υπάρχει και η ανακοίνωση για την πορεία των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Ιούλιο.

Πτωτική κίνηση για τα futures της Wall Street, όπου αναμένεται υποχώρηση του Dow Jones κατά 39 μονάδες, με τον S&P 500 να αποδυναμώνεται κατά 2,50 μονάδες και τον Nasdaq πλησίον των 6,50 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v