Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αισιοδοξία επέστρεψε στις ευρωαγορές

Κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να αισθάνονται πλέον αισιόδοξοι ότι η πολιτική των κεντρικών τραπεζών θα βοηθήσει τις χρηματαγορές να ξεπεράσουν τα προβλήματα από τις αγορές πίστης. Συνέχιση της ανόδου στη Wall ”δείχνουν” τα futures.

Κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να αισθάνονται πλέον αισιόδοξοι ότι η πολιτική των κεντρικών τραπεζών θα βοηθήσει τις χρηματαγορές να ξεπεράσουν τα προβλήματα από τις αγορές πίστης.

Η ”ένεση ρευστότητας” ύψους 2 δισ. δολαρίων της Bank of America προς την Countrywide Financial Corp. διασκέδασε τις ανησυχίες της αγοράς σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις από την κρίση στην αμερικανική αγορά subprime.

Η είδηση έδωσε ώθηση σε μετοχές που επλήγησαν πρόσφατα, κυρίως από τον χρηματοοικονομικό κλάδο, όπως στη βρετανική τράπεζα Northern Rock, η οποία είδε τις μετοχές της να ενισχύονται έως και 5%.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές εταιριών ενέργειας, μετάλλων και οικοδομικών υλικών, με τη Holcim, τη δεύτερη μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία του κόσμου, να ενισχύεται κατά 2,4%, τη βρετανική πετρελαϊκή Tullow Oil να κερδίζει 5,6% και τις μεταλλευτικές BHP Billiton και Anglo American να εμφανίζουν κέρδη 2,2% και 2,6% αντίστοιχα.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου ενισχύεται κατά 0,94% στις 6.254,50 μονάδες, κέρδη 0,88% στις 7.566,19 μονάδες καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, ενώ υψηλότερα κατά 0,96%, στις 5.571,27 μονάδες, κινείται ο δείκτης CAC του Παρισιού.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, συνέχιση της ανόδου αναμένεται στη Wall Street, με τα futures του Dow Jones να ”δείχνουν” άνοδο 80 μονάδων, κέρδη 11,3 μονάδων για τον S&P 500 και 11,5 μονάδων για τον Nasdaq, καθώς οι επενδυτές ”ανακουφίζονται” από την κίνηση της Bank of America.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας (εβδομάδα έως 18/8), που εκτιμάται ότι θα δείξουν πτώση στα 320.000, από 322.000 που ήταν η προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v