Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό πρόσημο για ευρωαγορές-Ανοδικά και η Wall

Αρκετά… γερά θεμέλια μοιάζει να έχει η σημερινή ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα κινούνται και τα παράγωγα της Wall Street. Μετά τη Fed, το νέο στήριγμα για τις αγορές κατέφθασε από την αναβάθμιση των μετοχών χρηματοοικονομικών ομίλων, ενώ σε τροχιά ισχυρής ανόδου και οι μεταλλευτικές εταιρίες, καθώς οι πρώτες ύλες ανακάμπτουν. Στο 0,51% τα κέρδη για τον DAX.

Αρκετά… γερά θεμέλια μοιάζει να έχει η σημερινή ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα κινούνται και τα παράγωγα της Wall Street. Μετά τη Fed, το νέο στήριγμα για τις αγορές κατέφθασε από την αναβάθμιση των μετοχών χρηματοοικονομικών ομίλων, ενώ σε τροχιά ισχυρής ανόδου και οι μεταλλευτικές εταιρίες, καθώς οι πρώτες ύλες ανακάμπτουν.

Η σύσταση της Lehman Brothers για αγορά χρηματοοικονομικών εταιριών με ταυτόχρονη αναβάθμιση του κλάδου σε ”overweight” έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν, σε έναν τομέα ο οποίος έχει δεχθεί τα ισχυρότερα πλήγματα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης.

Άμεσο αποτέλεσμα, μετοχές όπως αυτές των UBS (1%), Prudential (1,9%) να βρίσκονται στην ”αιχμή” της ανόδου, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται και ο κλάδος εταιριών εκμετάλλευσης ορυχείων, καθώς ανακάμπτουν οι τιμές των μετάλλων.

Σε αυτό το περιβάλλον στο 0,51% διαμορφώνονται τα κέρδη για τον DAX, με τον CAC να ενισχύεται πλησίον του 1,25% και τον FTSE 100 να καταγράφει άνοδο κατά 0,74%.

Σε θετική τροχιά και τα παράγωγα της Wall Street, τα οποία ”υποδεικνύουν” άνοδο πλησίον των 13 μονάδων για τον Dow Jones, στη 1,75 μονάδα για τον Nasdaq και κοντά στις 0,10 μονάδες για τον S&P 500. Στο μακροοικονομικό ”πεδίο” αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη των δεικτών (Leading indicator) για τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v