Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες πιέζουν εκ νέου τις ευρωαγορές (upd)

Διατηρούνται οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, προερχόμενες κατά κύριο λόγο από τη σημαντική υποχώρηση που καταγράφεται στις μετοχές τραπεζικών ομίλων. Στο 0,23% οι απώλειες για τον DAX. ”Βαραίνει” τα futures της Wall Street, η προειδοποίηση της Wal-Mart.

Διατηρούνται οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, προερχόμενες κατά κύριο λόγο από τη σημαντική υποχώρηση που καταγράφεται στις μετοχές τραπεζικών ομίλων.

Αφορμή για τη νέα πτωτική πορεία στις ευρωπαϊκές τράπεζες υπήρξαν η αίτηση χρεοκοπίας της Aegis Mortgage της Cerberus αλλά και η προειδοποίηση της UBS (-3,3%) για σημαντικό πλήγμα στα κέρδη των επόμενων τριμήνων, λόγω ”της κρίσης στις διεθνείς αγορές”.

Σε ”στενωπό” πτώσης οι μετοχές των Deutsche Bank και Credit Suisse με κοινή υποχώρηση στο 2,2%.

Υποχώρηση καταγράφεται και στις περισσότερες αγορές της Δ. Ευρώπης που λειτουργούν σήμερα με τον FTSE 100 να αποτελεί μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις καθώς ενισχύεται 0,16%. Στον αντίποδα, πτώση 0,23% για τον DAX και πλησίον του 0,58% για τον CAC.

Ήπιος περιορισμός των ανοδικών τάσεων στα παράγωγα της Ν. Υόρκης, μετά την προειδοποίηση εκ μέρους της Wal-Mart, για πιθανή υποχώρηση της κατανάλωσης στις ΗΠΑ, καθώς οι ”Αμερικανοί έχουν ξεμείνει από μετρητά” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Επίσης ο κορυφαίος λιανικός όμιλος, προχώρησε και σε υποβάθμιση των προβλέψεων για την ετήσια κερδοφορία του.

Αποτέλεσμα τα παράγωγα του Dow Jones να ”δείχνουν” άνοδο μόλις κατά 0,05%, με αυτά των Nasdaq και S&P 500 να υποδεικνύουν κέρδη 0,04% και 0,16% αντίστοιχα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, αναμένονται οι ανακοινώσεις για την πορεία του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ τον Ιούνιο και για τον δείκτη τιμών παραγωγού για τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v