Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζουν τις απώλειες στο 1,5% οι ευρωαγορές

Με συγκριτική ψυχραιμία αντιδρούν οι ευρωαγορές συνεπικουρούμενες από τις πρωτοφανείς παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών. Πλην όμως, η επενδυτική ψυχολογία απειλείται να καταρρεύσει πλήρως με την πρώτη αρνητική είδηση που ενδεχομένως να ανακοινωθεί. Οι απώλειες για τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες συγκρατούνται έως το 1,5%, μετά τη Wall Street (-3%) και την Ασία (-4%).

Με συγκριτική ψυχραιμία συνεχίζουν να αντιδρούν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, συνεπικουρούμενοι από τις πρωτοφανείς μαζικές παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών διεθνώς για να αποτραπεί κρίση ρευστότητας, αλλά η επενδυτική ψυχολογία απειλείται να καταρρεύσει πλήρως με την πρώτη αρνητική είδηση που ενδεχομένως να ανακοινωθεί.

Οι απώλειες για τους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες συγκρατούνται έως το 1,5%, μετά τις ζημίες που πλησίασαν το 3% για τη Wall Street και έφτασαν έως το 4% στην Ασία.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,07%, ο DAX 1,39% στις 7.3419 μονάδες και ο CAC 1,57% στις 5.536 μονάδες, έχοντας ανοίξει τη συνεδρίαση με πτώση κοντά στο 2%.

Πρωταγωνιστούν στις απώλειες οι τράπεζες, με την Credit Suisse να υποχωρεί 3,1% και τη Royal Bank of Scotland 5,7%.

Η βρετανική ασφαλιστική Old Mutual διολισθαίνει 4%.

Η Man Group πέφτει 7,1%, καθώς φημολογείται ότι θα αναβάλει την προσφορά fund της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v