Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική ανάκαμψη ευρωαγορών μετά τη Fed

Ανακούφιση προκάλεσαν στις διεθνείς αγορές η απόφαση της Federal Reserve να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και η δήλωση ότι οι ζημίες από την κρίση στην αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων δεν θα κρατήσει πίσω την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη. Το ενδιαφέρον επιστρέφει στις εταιρικές εξελίξεις, που καλλιεργούν θετικό έδαφος, καθώς η κερδοφορία αποδεικνύεται καλύτερη της αναμενομένης.

Ανακούφιση προκάλεσαν στις διεθνείς αγορές η απόφαση της Federal Reserve να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και η δήλωση ότι οι ζημίες από την κρίση στην αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων δεν θα κρατήσει πίσω την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη.

Το ενδιαφέρον επιστρέφει στις εταιρικές εξελίξεις, που καλλιεργούν θετικό έδαφος καθώς η κερδοφορία αποδεικνύεται καλύτερη της αναμενομένης.

Η ING Groep ενισχύεται 4,3%, η Adidas 3,3% και η Carlsberg 2,6% καθώς τα κέρδη τριμήνου ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Μέχρι στιγμής 28 από τις 37 εταιρίες του Stoxx 50 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα β’ τριμήνου ή α’ εξαμήνου έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Swisscom ενισχύεται 2,8% και η Royal & Sun Alliance 4,8%.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη αιτήσεων στεγαστικών δανείων ΜΒΑ που προβλέπεται ότι αυξήθηκε 1,8%. Θα ανακοινωθεί επίσης ο δείκτης χονδρικού εμπορίου Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v