Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ευρωαγορών εν αναμονή αντιδράσεων της Wall

Ύστερα από ένα επιφυλακτικά ανοδικό άνοιγμα, οι πιέσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές το μεσημέρι, καθώς πληθαίνουν οι δυσμενείς ειδήσεις σε σχέση με τα αμερικανικά στεγαστικά δάνεια. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αντίδραση των αμερικανικών αγορών, στο πρώτο μεγάλο ”λουκέτο” εταιρίας στεγαστικής πίστης και στην ανακοίνωση κρίσιμων για την πιστωτική πολιτική της Fed στοιχείων για την απασχόληση. Πτωτικό πάντως αναμένεται το άνοιγμα της Wall Street.

Ύστερα από ένα επιφυλακτικά ανοδικό άνοιγμα, οι πιέσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές το μεσημέρι, καθώς πληθαίνουν οι δυσμενείς ειδήσεις σε σχέση με τα αμερικανικά στεγαστικά δάνεια.

Η Allianz υποχωρεί 1,1% μετά την ανακοίνωση ότι το συνολικό άνοιγμά της στην αμερικανική αγορά επισφαλών στεγαστικών δανείων ανέρχεται στο 1,7 δισ. ευρώ.

Η Hypo Real Estate Holding, η τράπεζα στεγαστικής πίστης που αποεπενδύθηκε από την HVB Group, υποχωρεί 4,3% ενώ η Depfa Bank 4,2%.

Κατά τα λοιπά, η Anglo American αντιδρά με άνοδο 3% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η British Airways με κέρδη 3,2% και η Deutsche Post 1,7%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,36% στις 6.277 μονάδες, ο DAX 0,19% στις 7.519 μονάδες και ο CAC 0,35% στις 5.662 μονάδες.

Πτωτικό αναμένεται το άνοιγμα της Wall Street, σύμφωνα με τις προθεσμιακές αγορές, καθώς οι αγορές ενδέχεται να αντιδράσουν στο πρώτο μεγάλο ”λουκέτο” εταιρίας στεγαστικής πίστης των ΗΠΑ και στην ανακοίνωση κρίσιμων για την πιστωτική πολιτική της Fed στοιχείων για την απασχόληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v