Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά κέρδη στηρίζουν τις ευρωαγορές

Τα ιδιαίτερα ανθεκτικά αποτελέσματα κορυφαίων ευρωπαϊκών τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων υποστηρίζουν την ανάκαμψη των τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που κινούνται ανοδικά από το πρωί στον απόηχο του ράλι της τελευταίας στιγμής που διέσωσε τα πρόσημα της Wall Street και το οποίο, αξίζει να σημειωθεί, ορισμένοι traders αποδίδουν σε... λάθος εντολή πώλησης προθεσμιακών συμβολαίων στον S&P 500.

Τα ιδιαίτερα ανθεκτικά αποτελέσματα κορυφαίων ευρωπαϊκών τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων ενισχύουν την ανάκαμψη των τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που κινούνται ανοδικά από το πρωί στον απόηχο του ράλι της τελευταίας στιγμής που διέσωσε τα πρόσημα της Wall Street.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,34% στις 6.272 μονάδες, ο DAX 0,53% στις 7.513 μονάδες και ο CAC 0,34% στις 5.073 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο ενισχύθηκε χθες έπειτα από ”ράλι” σε τεχνολογικές και καταναλωτικές μετοχές, που ”σήκωσαν” τον Dow Jones 150 μονάδες στα τελευταία 20 λεπτά της συνεδρίασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι traders αναφέρουν πως το ράλι στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης πυροδοτήθηκε από εσφαλμένη εντολή πώλησης προθεσμιακών συμβολαίων στον S&P 500, που στη συνέχεια ακυρώθηκε.

Η επακόλουθη αναρρίχηση του Standard & Poor’s 500, που νωρίτερα είχε διολισθήσει κάτω από τον ημερήσιο μέσο όρο διακύμανσης 200 ημερών για πρώτη φορά σε έναν χρόνο, ενέπνευσε αγοραστικές διαθέσεις και δημιούργησε το ράλι των τελευταίων λεπτών στη Wall, σύμφωνα πάντα με τις φήμες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση (γενική εικόνα), χάνοντας τα κέρδη που αποκόμιζαν στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, μετά την αποκάλυψη της Taiwan Life Insurance για ζημίες σε ένα hedge fund της, που επιτείνει τις ανησυχίες επέκτασης της κρίσης στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές περιμένουν τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας, που αναμένεται να καταλήξουν σε διατήρηση αμετάβλητης πιστωτικής πολιτικής.

Η Credit Suisse ενισχύεται 2,3%, η Societe Generale 2,9%, η Barclays 2,1%, η Unilever εκτινάσσεται 6,7% και η France Telecom κερδίζει 1,7% μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων χρήσης τριμήνου.

Πτωτικό προοιωνίζεται το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς η είδηση της απομείωσης των επενδύσεων της Taiwan Life Insurance προβλέπεται να επιτείνει τις ανησυχίες για τις ζημίες των hedge fund από την αγορά δευτερογενών στεγαστικών δανείων.



Από το στατιστικό μέτωπο αναμένονται τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v