Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική αντίδραση ευρωαγορών στην 5ήμερη πτώση

Οι ευρωπαϊκές αγορές ανακάμπτουν μετά την πενθήμερη διολίσθηση, ακολουθώντας την ανοδική αντίδραση των αμερικανικών χρηματιστηρίων, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για μετάδοση της κρίσης στεγαστικών αγορών των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία. Ράλι 2,27% για τον FTSE 100 στο Λονδίνο, στο 1,92% η άνοδος για τον DAX στη Φρανκφούρτη. Αναλυτές τονίζουν ότι το Ρ/Ε των εισηγμένων του πλανήτη παραμένει συγκριτικά ελκυστικό και συνιστούν ”αγορά” μετοχών.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ανακάμπτουν μετά την πενθήμερη διολίσθηση, ακολουθώντας την ανοδική αντίδραση των αμερικανικών χρηματιστηρίων, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για μετάδοση της κρίσης σε αμερικανικές στεγαστικές αγορές στην παγκόσμια οικονομία.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 2,27% στις 6.347 μονάδες, ο DAX 1,92% στις 7.599 μονάδες και ο CAC 1,79% στις 5.747 μονάδες.

Ο MSCI World Index ενισχύεται 0,5% μετά τη διολίσθηση κατά 5,3% της περασμένης εβδομάδας.

Αναλυτές της Lehman Brothers τονίζουν ότι στις 14 φορές έναντι των υφιστάμενων εταιρικών κερδών, το Ρ/Ε των μετοχών του πλανήτη παραμένει συγκριτικά ελκυστικό και συνιστούν ”αγορά” εισηγμένων τίτλων.

Συγκεκριμένα, οι στρατηγικοί αναλυτές της HSBC συνιστούν ”αγορά” μετοχών και της Lehman Brothers ”διακράτηση.”

Οι τράπεζες και οι ασφάλειες πρωταγωνιστούν στην ανάκαμψη και η Aviva ενισχύεται 1,3%, η HSBC 1,5% και η UBS 1,1%.

Η Glaxo εκτινάσσεται 4,8% μετά την απόφαση των αμερικανικών αρχών να κρατήσουν στην αγορά το φάρμακο Avandia.

Η Alcatel-Lucent αντιδρά με πτώση 5,1% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ στον αντίποδα η MAN AG ενισχύεται 2,5% και η Lloyds TSB 2,6% καθώς τα αποτελέσματά τους ικανοποίησαν τις αγορές.

Η Volkswagen κερδίζει 2,3% μετά την αναβάθμιση της σύστασης από τη Citigroup σε ”διακράτηση” από ”πώληση”.

Οι αμερικανικές αγορές θα επιχειρήσουν να χτίσουν πάνω στη χθεσινή ανάκαμψη, με ανοδικό άνοιγμα, σύμφωνα με τις ενδείξεις από τις προθεσμιακές αγορές.

Η συνεδρίαση θα είναι πλούσια σε στατιστικές ανακοινώσεις, καθώς αναμένονται τα στοιχεία για τις κατασκευαστικές δαπάνες Ιουνίου και για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Conference Board Ιουλίου, όπως και ο δείκτης ατομικού εισοδήματος και δαπανών Ιουνίου και το κόστος απασχόλησης β’ τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v