Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές, αναμένουν τη Wall

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στραμμένο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο άνοιγμα της Wall Street, μετά τις έντονες απώλειες της περασμένης εβδομάδας. Οι ευρωπαϊκές αγορές, όπως και οι ασιατικές, αντέδρασαν το πρωί στην αμερικανική διολίσθηση, εμφανίζοντας ανοδικές τάσεις για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στραμμένο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στο άνοιγμα της Wall Street, μετά τις έντονες απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Οι ευρωπαϊκές αγορές, όπως και οι ασιατικές, αντέδρασαν το πρωί στην αμερικανική διολίσθηση, εμφανίζοντας ανοδικές τάσεις για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις.

Τα χρηματιστήρια της Ευρώπης βίωσαν την περασμένη εβδομάδα τη χειρότερη πτώση των τελευταίων πέντε μηνών, εξαιτίας ανησυχιών για την αγορά των αμερικανικών πιστώσεων, αλλά πάντως αναλυτές δηλώνουν στο Bloomberg ότι ”οι ζημίες ήταν υπερβολικές” και ”οι μετοχικές αποτιμήσεις δεν προκαλούν ανησυχίες”.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,11% στις 6.222 μονάδες, ο DAX υποχωρεί ελαφρώς 0,13% στις 7.441 μονάδες και ο CAC διαμορφώνεται πρακτικά αμετάβλητος στις 5.644 μονάδες.

Η Imperial Chemical Industries ενισχύεται 7,2% μετά την απόφαση της εταιρίας να απορρίψει την προσφορά εξαγοράς από την ανταγωνιστική Akzo Nobel.

Θετικά αντιδρά η Linde (+2,7%) στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Στον αντίποδα η γερμανική τράπεζα IKB Deutsche Industriebank που έχει επενδύσει στην αμερικανική αγορά χαμηλής φερεγγυότητας δανείων, διολίσθησε 18% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη θα είναι αισθητά χαμηλότερα σε σχέση με τις προβλέψεις.

Ώθηση προσφέρουν οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις, που ακολουθούν την ανάκαμψη του χαλκού και άλλων βασικών μετάλλων. Η BHP Billiton ενισχύεται 2,4% και η Rio Tinto 1,9%.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα αναμένεται να επιχειρήσουν στο άνοιγμα οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v