Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι ευρωαγορές

Με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στον ασφαλιστικό κλάδο, τόσο λόγω απογοητευτικών αποτελεσμάτων, όσο και εξαιτίας των ανησυχιών ότι θα είναι ένας εξ αυτών που θα πληγεί περισσότερο από τα προβλήματα στην αγορά πίστης, οι ευρωπαϊκές αγορές διευρύνουν τις απώλειές τους. Πτώση 1,19% για DAX. Πτωτική κίνηση και για τα futures της Wall Street, εν αναμονή νέων στοιχείων για την αγορά ακινήτων.

Με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στον ασφαλιστικό κλάδο, τόσο λόγω απογοητευτικών αποτελεσμάτων, όσο και εξαιτίας των ανησυχιών ότι θα είναι ένας εξ αυτών που θα πληγεί περισσότερο από τα προβλήματα στην αγορά πίστης, καταγράφεται διεύρυνση απωλειών στις ευρωαγορές.

Οι δείκτες υποχωρούν σε 15 από τις 18 αγορές της Δ. Ευρώπης που λειτουργούν σήμερα, με τον DAX να αποδυναμώνεται 1,19%, ενώ ο FTSE 100 διευρύνει τις απώλειές του στο 1,21%. Ανάλογη πορεία και για τη γαλλική χρηματαγορά με τον CAC να υποχωρεί 1,44%.

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ, αρχίζουν να ”επεκτείνονται” και στη Γηραιά Ήπειρο, με κλάδους - όπως ασφάλειες αλλά και τράπεζες - που θεωρούνται ”ευαίσθητοι” στην όποια υποχώρηση της αγοράς πίστης να δέχονται τα ισχυρότερα πλήγματα.

Πτωτική κίνηση υποδεικνύουν και τα futures της Wall Street, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται εκ νέου στην αγορά ακινήτων, καθώς ανακοινώνονται οι πωλήσεις νέων κατοικιών (17.00 ώρα Ελλάδας), αλλά και οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών (15.30 ώρα Ελλάδας).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v