Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη μέρα πτώσης ευρωαγορών-το βλέμμα στη Wall

Οι ανησυχίες για επιβράδυνση των εταιρικών κερδών και οι φόβοι εξάπλωσης της αμερικανικής ”νόσου” των στεγαστικών δανείων πιέζουν σε χαμηλότερα επίπεδα τις ευρωπαϊκές αγορές. Με έντονο ενδιαφέρον αναμένονται τα μεγέθη για τις μεταπωλήσεις οικιών τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, που θα δώσουν ενδείξεις για την κατάσταση της αγοράς ακινήτων, και η έκθεση της Fed, ”Beige Book”, που θα προσφέρει ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική.

Οι ανησυχίες για επιβράδυνση των εταιρικών κερδών και οι πιέσεις στα αμερικανικά χρηματιστήρια με τον φόβο ”εξάπλωσης της νόσου” των στεγαστικών δανείων πιέζουν σε χαμηλότερα επίπεδα για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο δείκτης FTSE, με τη στήριξη των πετρελαϊκών τίτλων, καθώς ενισχύεται η τιμή του πετρελαίου, παραμένει αμετάβλητος στις 6.498 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 1,08% στις 7.722 μονάδες και ο CAC 0,65% στις 5.869 μονάδες.

Η Volvo εμφανίζει τις μεγαλύτερες απώλειες ενός έτους (6,7%) μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που δεν ικανοποίησαν τις αγορές.

Η Randstad εμφανίζει τη μεγαλυτερη πτώση έξι ετών (15%) μετά την προειδοποίηση για το γ’ τρίμηνο.

Η Hermes υποχωρεί 2,8% μετά την πρόβλεψη στασιμότητας κερδών στο έτος και η STMicroelectronics 4,2% μετά την ανακοίνωση μείωσης πωλήσεων β’ τριμήνου.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

Με έντονο ενδιαφέρον αναμένονται τα μεγέθη για τις μεταπωλήσεις οικιών τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, που θα δώσουν ενδείξεις για την κατάσταση της αγοράς ακινήτων, και η δημοσιοποίηση της έκθεσης της Federal Reserve, ”Beige Book”, που θα προσφέρει ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική στην αμερικανική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v